Doven hanke vahvistaa nuorten itsetuntoa

Doven hanke vahvistaa nuorten itsetuntoa

Päivitetty 6.9.2021

Jopa 50 % tytöistä muokkaa kasvojaan digitaalisesti ennen kuvansa julkaisua sosiaalisessa mediassa. Moni nuori on huolissaan omasta ulkonäöstään ja kärsii heikosta itsetunnosta, mikä voi vaikuttaa hyvin kielteisesti nuorten elämään. Dove pyrkii kääntämään tämän kehityksen nuorille kohdistetun Dove Itsetuntohankkeen kautta.

Tutkimus: Moni nuori kokee painetta sosiaalisessa mediassa

Dove teetti kuluneena keväänä kyselytutkimuksen* nuorten itsetunnosta, kohderyhmänään 10-17-vuotiaat suomalaiset tytöt. Monet tutkimuksen löydöksistä ovat huolestuttavia: Tutkimukseen osallistuneista tytöistä yli puolet viettää päivittäin vähintään 2-3 tuntia sosiaalisen median kanavissa ja yli puolet vastanneista muokkaa kuvaansa erilaisin filtterein, ennen kuin postaa omakuvansa sosiaalisen median kanavaan. Lähes 80 % vaihtaa vaatteensa tai valitsee erikseen asunsa uuden omakuvan julkaisua varten. Yli 70 % vastanneista toivoisi maailman keskittyvän ulkonäön sijaan enemmän siihen kuka kukin on. Yli puolet osallistujista toivoisikin itselleen paremman itsetunnon.

Dove Itsetuntohankkeen tavoitteena on auttaa mahdollisimman montaa nuorta vahvistamaan itsetuntoaan ja luoda positiivista kehonkuvaa, jotta nuoret voisivat saavuttaa täyden potentiaalinsa ja nauttia itsevarmoina elämästä. Hanke pyrkii rohkaisemaan nuoria suhtautumaan myönteisesti omaan ulkonäköönsä ja toteuttamaan rohkeasti itseään elämässä.

Dove DSEP2021 K-media kuvituskuva 680x680 tytto Sinäkin voit auttaa. Lataa ilmainen Dove-materiaali.

Ole mukana auttamassa. Lataa Dove-koulutusohjelma ja lue, mitä voit itse tehdä tästä.

Dove DSEP2021 K-media kuvituskuva 680x680 tuotteet Dove BodyLove -sarja puhuu kehopositiivisuuden puolesta.

Dove pyrkii toiminnallaan vahvistamaan kehopositiivisuutta ja rakentamaan käyttäjiensä itsetuntoa

Dove tarjoaa käsien- ja vartalonhoitotuotteita, joilla on pieni mutta tärkeä rooli itsehoidossa ja jotka auttavat naisia ottamaan oman vartalonsa haltuunsa. Uusi Dove BodyLove Essentials –sarja sisältää vartalo- ja käsivoiteita, joissa Restoring Ceramide -seerumi antaa iholle sen mitä se tarvitsee lisätäkseen ihon luonnollista keramidituotantoa ja vahvistaakseen ihon suojakerrosta ja vastustuskykyä. Vahvempi suojakerros auttaa ihoa säilyttämään kosteuden pitkään, jolloin iho on pehmeämpi, sileämpi ja terveempi.

)Syno International, onlinetutkimus huhti-toukokuu 2021, n=508.