Nuorten työpajoilla kasvatetaan itsetuntoa

Nuorten työpajoilla kasvatetaan itsetuntoa

Päivitetty 22.8.2019

Tutustu Dove Self-Esteem Projectin ja Tyttöjen talon "Aidosti minä" -itsetuntotyöpajoihin, jotka tutkitusti vaikuttavat nuorten itsetunnon paranemiseen.

Dove Self-Esteem Project sai alkunsa visiosta, jossa kauneus on itsetunnon lähde ahdistuksen sijaan. Dove on auttanut jo yli 20 miljoonaa nuorta ympäri maailman Dove Self-Esteem Project -työpajojen ja koulutusmateriaalien kautta. Suomessa tavoitteena on auttaa 10 000 nuorta itsetuntotyöpajojen ja -oppaiden kautta.

Tammikuussa 2019 Dove aloitti Suomessa “Aidosti Minä” -itsetuntotyöpajat 7-17 -vuotiaille nuorille yhteistyössä Tyttöjen talon kanssa. ”Aidosti Minä” -itsetuntotyöpajojen tarkoituksena on kasvattaa lasten ja nuorten itsetuntoa pureutumalla siihen vaikuttaviin asioihin, kuten kiusaamiseen ja kehopuheeseen. Ryhmäkeskustelun ja tehtävien avulla nuoret pääsevät itse pohtimaan tapoja, joilla kasvattaa itsetuntoa ja vastustaa ulkonäköpaineita.

Työpajan materiaalit on luotu yhteistyössä psykologian, terveyden ja kehonkuvan asiantuntijoiden kanssa ja niillä on tutkitusti todellinen ja pysyvä vaikutus itsetunnon paranemiseen. Kaikki työpajamateriaalit sekä runsaasti muuta ilmaista kasvatustieteiden ammattilaisten ja psykologien tuottamaa koulutusmateriaalia löydät suomeksi Doven verkkosivuilta.

Dove toivoo, että mahdollisimman moni nuori saisi tukea vahvan itsetunnon rakentamiseen vanhemmiltaan, ohjaajiltaan, valmentajiltaan tai opettajiltaan, sekä apua vaikeiden asioiden käsittelyyn ja positiivisen kehonkuvan työstämiseen materiaaliemme avulla. Tavoitteena on aikaansaada hyvä itsetunto ja positiivinen kehonkuva uudelle sukupolvelle. Auta meitä tavoittamaan mahdollisimman monta nuorta!

Lue lisää ja lataa koulutusmateriaali