Dove Self-Esteem Project - tavoitteena hyvä itsetunto

Dove Self-Esteem Project - tavoitteena hyvä itsetunto

Yli puolella maailman tytöistä on ongelmia kehonkuvansa kanssa. Dove Self-Esteem Project pyrkii rohkaisemaan nuoria suhtautumaan myönteisesti omaan ulkonäköönsä ja toteuttamaan itseään elämässä.

Jopa kahdeksan kymmenestä tytöstä välttelee ulkonäköön liittyvien kompleksien vuoksi toimintaa aina ystävien ja perheen näkemisestä urheilujoukkueisiin tai kerhoihin osallistumiseen. Dove puhuu aidon kauneuden ja kehopositiivisuuden puolesta ja Dove Self-Esteem -projektin tavoitteena on auttaa mahdollisimman montaa nuorta vahvistamaan itsetuntoaan ja positiivista kehonkuvaa, jotta he voisivat saavuttaa täyden potentiaalinsa ja nauttia itsevarmoina elämästä.

Dove toivoo, että naisten uusi sukupolvi kasvaa iloiseksi ja itsevarmaksi vailla turhia tai epärealistisia ulkonäköpaineita.

dove self esteem 680x300

Nuorten työpajoilla kasvatetaan itsetuntoa

Projekti sai alkunsa visiosta, jossa kauneus on itsetunnon lähde ahdistuksen sijaan. Dove on auttanut jo yli 20 miljoonaa nuorta ympäri maailman Dove Self-Esteem Project -työpajojen ja koulutusmateriaalien kautta.

Tammikuussa 2019 Dove aloitti Suomessa “Aidosti Minä” -itsetuntotyöpajat nuorille yhteistyössä Tyttöjen talon kanssa. Työpajat kasvattavat lasten ja nuorten itsetuntoa käsittelemällä siihen vaikuttavia asioita, kuten kiusaamista ja kehopuhetta. Ryhmätehtävien ja keskustelun avulla nuoret pääsevät itse pohtimaan tapoja, joilla vahvistaa itsetuntoaan.

Työpajojen materiaalit on luotu yhteistyössä psykologian, terveyden ja kasvatustieteiden asiantuntijoiden kanssa. Kaikki työpajamateriaalit sekä runsaasti muuta ilmaista koulutusmateriaalia löydät suomeksi Doven verkkosivuilta.

Toivomme, että mahdollisimman moni nuori saisi tukea vahvan itsetunnon rakentamiseen vanhemmiltaan, ohjaajiltaan, valmentajiltaan tai opettajiltaan, sekä apua vaikeiden asioiden käsittelyyn ja positiivisen kehonkuvan työstämiseen materiaaliemme avulla.

Tavoitteena on aikaansaada hyvä itsetunto ja positiivinen kehonkuva uudelle sukupolvelle. Auta meitä tavoittamaan mahdollisimman monta nuorta!

Lue lisää ja lataa koulutusmateriaali