Joulun uudet tuulet - Nyt haudutetaan puuro Fazer Aito Kaurajuomaan
Päivitetty 28.10.2020Joulu on ihanaa yhdessä olon aikaa, niin pienemmällä kuin suuremmallakin porukalla. Kuitenkin joulun suunnittelussa pitää huomioida monenlaisia ruokavalioihin liittyviä yksityiskohtia. Gluteenittomat ja maidottomat Fazer Aito kaurajuomat, ruuanlaittotuotteet ja kauravispi toimivat hienosti juhlapyhien herkuissa maitotuotteiden sijaan. On mukavaa jakaa vuoden odotetuin ruokahetki niin, että kaikki rakkaat pöydän ympärillä voivat syödä samaa!
Kokosimme parhaita maidottomia ja vegaanisia reseptejä joulupöytään tänne, joukossa myös monta gluteenitonta suosikkia.
Joko olet kokeillut joulupuuroa kaurajuomaan haudutettuna? Päivitimme joulupuuron tähän päivään Fazer Aito Kaurajuomalla. Puuro hautuu itsekseen uunissa, ilman jatkuvaa hämmentämistä ja lieden vieressä seisoskelua. Tämä puuro on niin ihanaa, että sitä kannattaa tehdä moneen kertaan jo ennen joulua! Maidoton, gluteeniton ja vegaaninen uunipuuro sopii ihan kaikille. Valmistus on helppoa, kannattaa tehdä kerralla vaikka tupla-annos.
Riisipuuro uunissa (V, G)
Ainekset
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l Fazer Aito Kaurajuomaa tai Fazer Aito Baristaa
- ½ tl suolaa
- manteleita
- margariinia
Valmistus
-
Voitele uunivuoka tai pata. Mittaa puuroriisi, kaurajuoma ja suola astiaan, sekoita.
-
Kypsennä uunissa 175°c 1,5 tuntia.
-
Lisää mantelit tunnin kypsentämisen jälkeen. Jos et halua puuroon ruskistunutta pintaa, laita kansi uunivuoan päälle haudutuksen puolivälissä.