Hyppää sisältöön
Vegaaninen riisipuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen riisipuuro

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vegaaninen riisipuuro on helppo valmistaa ilman pohjaan palamista "kaurakerman" avulla. Ihanan täyteläinen puuro on myös maidoton.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 2 dl Pirkka puuroriisiä
  • 1 l vettä
  • 1 tlk (2 dl) Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
  • 3/4 tl suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    281 kJ / 67 kcal
  • Rasva
    2,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,2 g
  • Hiilihydraatit
    10,4 g
  • josta sokereita
    0,7 g
  • Proteiini
    1,1 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 30 minuuttia.
  2. Lisää kasvirasvasekoite ja anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta valmis puuro suolalla.
Voit valmistaa vegaanisen riisipuuron myös kaurajuomasta. Kiehauta 2 dl vettä. Lisää 2 dl puuroriisiä kiehuvan veden joukkoon ja keitä muutama minuutti. Lisää 1 litra Pirkka Barista kaurajuomaa ja anna puuron kiehua hiljalleen 35-40 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla (3/4 tl). Kaurajuomaan keitetystä riisipuurosta tulee ihanan täyteläisen makuista, mutta väriltään perinteistä riisipuuroa ruskeampaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (45 arviota)

  • Sunnakoipaa
    5 kuukautta sitten
    En keittänyt kasvirasvasekoitetta, vaan jätin tekeytymään kylmälle levylle.
  • Sunnakoipaa
    6 kuukautta sitten
    Tosi hyvää itse keitetyn mehukiisselin kanssa.