Fazer Aito -jälkiruokakastikkeet – Helppo reitti maidottomaan herkutteluun
Päivitetty 25.9.2023Kevään ja kesän sesongit antavat hyvän syyn herkuttelulle. Kasvipohjaiset Fazer Aito -tuoteperheen innovatiiviset uutuudet Fazer Aito Kaurakinuskikastike ja Kaurakaakaokastike tekevät juhlakaudesta entistäkin herkullisemman. Kotimaiset, maustetut jälkiruokakastikkeet soveltuvat leivontaan ja jälkiruokiin. Mikä parasta, niiden maku on taivaallinen!
Fazer Aito -jälkiruokakastikkeita voit käyttää sellaisenaan esimerkiksi jäätelön kanssa tai vispata vaahdoksi ja käyttää leivonnaisten täytteenä ja pursotuksena. Kokeile kuohkeaa vaahtoa kaakaon pinnalla tai nauti jälkiruokamaljasta jäisten marjojen ja eksoottisten hedelmien kanssa. Fazer Aito Kaurakinuskikastike ja Kaurakaakaokastike soveltuvat myös monenlaisiin ruokavalioihin, sillä ne ovat gluteenittomia, maidottomia, soijattomia ja vegaanisia. Monikäyttöisten jälkiruokakastikkeiden valmistuksessa ei ole käytetty palmuöljyä.
Valmista helppo ja herkullinen suklaamoussekakku kevään ja kesän juhliin
Fazer Aito -jälkiruokakastikkeilla loihdit monenlaista makeaa kahvipöytään. Maidoton suklaamoussekakku valmistuu helposti, ja sen täyteläinen maku vie kielen mennessään. Suklaamoussen täyte sekoitetaan vain kahdesta raaka-aineesta – kuohkeaksi vaahdotetusta ihanan suklaisesta Fazer Aito Kaurakaakaokastikkeesta ja tummasta suklaasta. Liivatetta kakkuun ei käytetä lainkaan, sillä suklaa hyydyttää moussekakun leikattavaksi. Suklaamoussen alle leivontaan pehmeän kostea browniestyylinen kakkupohja. Jos haluat kakusta gluteenittoman, voit korvata tavallisen vehnäjauhon vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
Fazer Aito kaurakaakaokastikkeesta sekoitettu suklaamousse kestää ihanasti erilaisia maustamistapoja. Appelsiinin raastettu kuori, ripaus inkivääriä tai pieni tilkka piparminttuaromia raikastaa makua. Villimpi vaihtoehto on maustaa mousse pienellä ripauksella lakritsijauhetta, joka terävöittää suklaanmakua ja sopii täydellisesti yhteen vadelman kanssa.
Suklaamoussekakku
10 annosta, maidoton, valmistusaika 40 minuuttia + hyytyminen 2 tuntia
Ainekset
Suklaakakkupohja
- 75 g maidotonta margariinia
- 75 g Fazer Pure Dark -tummaa suklaata*
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 munaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
Tummasuklaamousse
- 2 prk (à 250 ml) Fazer Aito -kaurakaakaokastiketta
- 400 g Fazer Pure Dark -tummaa suklaata**
Koristeeksi
- Tuoreita vadelmia
- Tummaa suklaata
- Pakastekuivattua vadelmaa
Valmistus
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin.
-
Paloittele rasva ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Anna seoksen jäähtyä 10 minuuttia.
-
Lisää suklaaseoksen joukkoon muna, sokeri ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
-
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kiinteältä. Jäähdytä pohja.
-
Vatkaa kaurakaakaokastike vaahdoksi. Paloittele suklaa mikronkestävään astiaan, ja sulata täydellä teholla 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä suklaa kädenlämpöiseksi ja sekoita kaakaovaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
-
Kaada mousse suklaakakkupohjan päälle. Nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
-
Vedä kakun reunat irti vuoasta muovilastalla, avaa vuoka ja nosta kakku tarjoilulautaselle.
-
Koristele vadelmilla, rouhitulla tummalla suklaalla ja pakastekuivatuilla vadelmilla.
*Fazer Pure Dark -tummasuklaa ei sisällä raaka-aineena mitään maidon ainesosia eikä muita eläinperäisiä raaka-aineita. Se kuitenkin tuotetaan linjalla, jossa käsitellään maitoa, joten riskikontaminaation mahdollisuus on olemassa. Haluamme antaa kuluttajille kaiken tarpeellisen tiedon tuotteistamme, ja siksi Pure Dark -pakkauksessa on vapaaehtoinen merkintä ”saattaa sisältää muuta pähkinää, mantelia, maitoa ja vehnää".
Smarriga receptet på svenska hittar du här: https://fazeraito.se/recept/chokladmoussekaka/