SuklaamoussekakkuReseptin takana kumppani

Suklaamoussekakku

Näyttävässä suklaamoussekakussa on paksu mutakakkumainen pohja ja tumma- ja valkosuklaamoussekerrokset. Koristele kakku suklaasydämillä, -rusinoilla ja lakuilla. Resepti: Panda

  • 12 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

12 palaa

Pohja

    • 1levy(145 g)Panda tummaa suklaata
    • 150gvoita
    • 3kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/3tlsuolaa
    • 3/4tlleivinjauhetta

Suklaamousse

    • 1levy(145 g)Panda tummaa suklaata
    • 200gArla Lempi crème fraîchea
    • 2dlvispikermaa

Valkosuklaamousse

    • 1levy(145 g)Panda valkosuklaata
    • 200gArla Lempi crème fraîchea
    • 2dlvispikermaa

Koristeluun

    • 3riviä (60 g)Panda tummaa suklaata
    • 1dlvispikermaa
    • Panda lakupaloja
    • Panda suklaarusinoita
    • Panda valkosuklaarusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20-22 cm) leivinpaperilla. Paloittele pohjan suklaa ja sulata se voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa.
  2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele hieman jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon.
  3. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi taikinaan. Kääntele sekaisin ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä löysä. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi vuoassaan.
  5. Ota crème fraîchet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Vatkaa vispikermat pehmeäksi vaahdoksi ja jaa kermavaahto kahteen osaan. Notkista huoneenlämpöiset crème fraîchet omissa kulhoissaan. Vuoraa ja korota irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla, sillä täytteet eivät muuten mahdu vuokaan. Aseta kakkupohja vuoan pohjalle.
  6. Paloittele tumma suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla (350 w) 20 sekunnin erissä. Sekoita välillä. Sekoita hiukan jäähtynyt tumma suklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon puolet kermavaahdosta. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu. Kaada suklaamousse heti pohjan päälle ja tasoita pinta.
  7. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa tumman suklaan tapaan. Sekoita hiukan jäähtynyt valkosuklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada täyte suklaamoussen päälle ja tasoita pinta. Varo sekoittamasta suklaamoussekerroksia keskenään. Peitä vuoka kevyesti kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Sulata suklaa koristelua varten. Pursota sulasta suklaasta pieniä sydämiä leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä pakastimessa muutama minuutti. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Leikkaa lakupalat viipaleiksi, jotta saat pieniä kukkia.
  9. Irrota kakku vuoasta, poista leivinpaperi reunoilta ja aseta tarjoilualustalle. Koristele kermapursotuksilla, suklaasydämillä, lakukukilla sekä suklaa- ja valkosuklaarusinoilla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Panda suklaa 145g tumma suklaa utz
    Panda suklaa 145g tumma suklaa utz
    1,00/kpl6,90/kg
  • Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl2,60/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,39/kpl2,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Dansukker Vaniljasokeri 170g
    Dansukker Vaniljasokeri 170g
    1,90/kpl11,18/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,84/kg
  • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    1,89/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,19/kpl7,44/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    0,75/kpl5,00/kg
  • Ehrmann ranskankerma 200g 10% kevyt
    Ehrmann ranskankerma 200g 10% kevyt
    0,71/kpl3,55/kg
  • Valio creme fraiche 150g laktoositon
    Valio creme fraiche 150g laktoositon
    1,49/kpl9,93/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Panda Lakupala lakritsia 250g
    Panda Lakupala lakritsia 250g
    1,49/kpl5,96/kg
  • Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
    Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
    1,55/kpl7,75/kg
  • Panda Suklaarusinoita 80g UTZ
    Panda Suklaarusinoita 80g UTZ
    1,39/kpl17,37/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 56 arvostelua
  • prinsessa21.2.2021

    Helppo tehdä! Näillä ohjeilla pohjasta tuli mutakakku tyylinen ja mousseista tuli herkullisia. Ei ollut liian makea, ja kaikille kelpasi :)