Suklaamoussekakku
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Näyttävässä suklaamoussekakussa on paksu mutakakkumainen pohja ja tumma- ja valkosuklaamoussekerrokset. Koristele kakku suklaasydämillä, -rusinoilla ja lakuilla. Resepti: Panda
Ainekset
12 palaa
Pohja
- 1 levy (145 g) Panda tummaa suklaata
- 150 g voita
- 3 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/3 tl suolaa
- 3/4 tl leivinjauhetta
Suklaamousse
- 1 levy (145 g) Panda tummaa suklaata
- 200 g Arla Lempi crème fraîchea
- 2 dl vispikermaa
Valkosuklaamousse
- 1 levy (145 g) Panda valkosuklaata
- 200 g Arla Lempi crème fraîchea
- 2 dl vispikermaa
Koristeluun
- 3 riviä (60 g) Panda tummaa suklaata
- 1 dl vispikermaa
- Panda lakupaloja
- Panda suklaarusinoita
- valkosuklaarusinoita
Ravintosisältö
- Energia1 550 kJ / 371 kcal
- Rasva27,8 g
- josta tyydyttynyttä17,5 g
- Hiilihydraatit25,1 g
- josta sokereita20,3 g
- Proteiini4,5 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20–22 cm) leivinpaperilla. Paloittele pohjan suklaa ja sulata se voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa.
- Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele hieman jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon.
- Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi taikinaan. Kääntele sekaisin ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä löysä. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi vuoassaan.
- Ota crème fraîchet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Vatkaa vispikermat pehmeäksi vaahdoksi ja jaa kermavaahto kahteen osaan. Notkista huoneenlämpöiset crème fraîchet omissa kulhoissaan. Vuoraa ja korota irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla, sillä täytteet eivät muuten mahdu vuokaan. Aseta kakkupohja vuoan pohjalle.
- Paloittele tumma suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla (350 w) 20 sekunnin erissä. Sekoita välillä. Sekoita hiukan jäähtynyt tumma suklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon puolet kermavaahdosta. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu. Kaada suklaamousse heti pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa tumman suklaan tapaan. Sekoita hiukan jäähtynyt valkosuklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada täyte suklaamoussen päälle ja tasoita pinta. Varo sekoittamasta suklaamoussekerroksia keskenään. Peitä vuoka kevyesti kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Sulata suklaa koristelua varten. Pursota sulasta suklaasta pieniä sydämiä leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä pakastimessa muutama minuutti. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Leikkaa lakupalat viipaleiksi, jotta saat pieniä kukkia.
- Irrota kakku vuoasta, poista leivinpaperi reunoilta ja aseta tarjoilualustalle. Koristele kermapursotuksilla, suklaasydämillä, lakukukilla sekä suklaa- ja valkosuklaarusinoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (9,45/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl8,00/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (8,76/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl8,00/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (8,76/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,5(163 arviota)
- yli 60 min3,7(397 arviota)
- yli 60 min4,0(203 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min4,4(204 arviota)
- 30 - 60 min4,4(324 arviota)
- Videoyli 60 min3,5(57 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (152 arviota)
- PlanB7 kuukautta sittenHelppo oli tehdä, 22cm irtopohjavuokaan tuli juuri sopivan kokoinen. Ei liian makea, justiinsa passeli.
- KV10 kuukautta sittenTein gluteenittomana, vähän vaatimattomammin koristeltuna. Kovasti kaikki tuparivieraat tykkäsivät.
- Namskis1 vuosi sittenMeidän perheen suosikki, oikein hyvän makuinen!
- Ei tätä1 vuosi sittenLiian vaikea. Pilalle meni.
- Kanamuori1 vuosi sittenTein myös täysin gluteenittoman ja maidottoman version. Tosin vain tummalla suklaalla yksi isompi kerros. Gluteenitomana jauhoseos. Pohjaan voin tilalle leivontamargariini. Kerrokseen kaura ja soija valmisteet. Hyvää tuli!
- Juhlat tulossa2 vuotta sittenKestääköhän tää pakastamisen?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJuhlat tulossa, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta luultavasti se onnistuu. Rakenne voi tosin hieman muuttua sulattaessa. Koristeet kannattaa lisätä vasta sulattamisen jälkeen.
- Leipuri2 vuotta sittenOnnistuisiko gluteenittomana jos vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeipuri, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Nam nam3 vuotta sittenHyvvää oli
- Minea Numminen3 vuotta sittenAikaisokakku
- prinsessa4 vuotta sittenHelppo tehdä! Näillä ohjeilla pohjasta tuli mutakakku tyylinen ja mousseista tuli herkullisia. Ei ollut liian makea, ja kaikille kelpasi :)