Hyppää sisältöön
SuklaamoussekakkuReseptin takana kumppani

Suklaamoussekakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Näyttävässä suklaamoussekakussa on paksu mutakakkumainen pohja ja tumma- ja valkosuklaamoussekerrokset. Koristele kakku suklaasydämillä, -rusinoilla ja lakuilla. Resepti: Panda

    Ainekset

    12 palaa

    Pohja

    • 1 levy (145 g) Panda tummaa suklaata
    • 150 g voita
    • 3 kananmunaa
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1/3 tl suolaa
    • 3/4 tl leivinjauhetta

    Suklaamousse

    Valkosuklaamousse

    Koristeluun

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 550 kJ / 371 kcal
    • Rasva
      27,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      17,5 g
    • Hiilihydraatit
      25,1 g
    • josta sokereita
      20,3 g
    • Proteiini
      4,5 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20–22 cm) leivinpaperilla. Paloittele pohjan suklaa ja sulata se voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa.
    2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele hieman jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon.
    3. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi taikinaan. Kääntele sekaisin ja kaada taikina vuokaan.
    4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä löysä. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi vuoassaan.
    5. Ota crème fraîchet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Vatkaa vispikermat pehmeäksi vaahdoksi ja jaa kermavaahto kahteen osaan. Notkista huoneenlämpöiset crème fraîchet omissa kulhoissaan. Vuoraa ja korota irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla, sillä täytteet eivät muuten mahdu vuokaan. Aseta kakkupohja vuoan pohjalle.
    6. Paloittele tumma suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla (350 w) 20 sekunnin erissä. Sekoita välillä. Sekoita hiukan jäähtynyt tumma suklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon puolet kermavaahdosta. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu. Kaada suklaamousse heti pohjan päälle ja tasoita pinta.
    7. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa tumman suklaan tapaan. Sekoita hiukan jäähtynyt valkosuklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada täyte suklaamoussen päälle ja tasoita pinta. Varo sekoittamasta suklaamoussekerroksia keskenään. Peitä vuoka kevyesti kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
    8. Sulata suklaa koristelua varten. Pursota sulasta suklaasta pieniä sydämiä leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä pakastimessa muutama minuutti. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Leikkaa lakupalat viipaleiksi, jotta saat pieniä kukkia.
    9. Irrota kakku vuoasta, poista leivinpaperi reunoilta ja aseta tarjoilualustalle. Koristele kermapursotuksilla, suklaasydämillä, lakukukilla sekä suklaa- ja valkosuklaarusinoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (152 arviota)

    • PlanB
      7 kuukautta sitten
      Helppo oli tehdä, 22cm irtopohjavuokaan tuli juuri sopivan kokoinen. Ei liian makea, justiinsa passeli.
    • KV
      10 kuukautta sitten
      Tein gluteenittomana, vähän vaatimattomammin koristeltuna. Kovasti kaikki tuparivieraat tykkäsivät.
    • Namskis
      1 vuosi sitten
      Meidän perheen suosikki, oikein hyvän makuinen!
    • Ei tätä
      1 vuosi sitten
      Liian vaikea. Pilalle meni.
    • Kanamuori
      1 vuosi sitten
      Tein myös täysin gluteenittoman ja maidottoman version. Tosin vain tummalla suklaalla yksi isompi kerros. Gluteenitomana jauhoseos. Pohjaan voin tilalle leivontamargariini. Kerrokseen kaura ja soija valmisteet. Hyvää tuli!
    • Juhlat tulossa
      2 vuotta sitten
      Kestääköhän tää pakastamisen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Juhlat tulossa, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta luultavasti se onnistuu. Rakenne voi tosin hieman muuttua sulattaessa. Koristeet kannattaa lisätä vasta sulattamisen jälkeen. 
    • Leipuri
      2 vuotta sitten
      Onnistuisiko gluteenittomana jos vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Leipuri, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
    • Nam nam
      3 vuotta sitten
      Hyvvää oli
    • Minea Numminen
      3 vuotta sitten
      Aikaisokakku
    • prinsessa
      4 vuotta sitten
      Helppo tehdä! Näillä ohjeilla pohjasta tuli mutakakku tyylinen ja mousseista tuli herkullisia. Ei ollut liian makea, ja kaikille kelpasi :)