• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku saa kauniin raidallisen reunan kääretorttulevystä. Näyttävässä suklaakakussa on reilusti ihanaa suklaamoussetäytettä.
Suklaamoussekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 363 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta
    • 50gleivontamargariinia
    • 3kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2 1/4dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlkaakaojauhetta

Täyte

    • 3liivatelehteä
    • 170gtaloussuklaata, josta 6 palaa koristeluun
    • 3kananmunan valkuaista
    • 3kananmunan keltuaista
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlk(2,5 dl)Flora Vispiä
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 2rklvettä
    • 1tlkaakaojauhetta

Koristeluun

    • 6palaa taloussuklaata

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet ja sulatettu rasva vuorotellen taikinaan. Ota taikinasta noin 1 dl erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  2. Laita kaakaolla värjätty taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaan raitoja vinottain 3 cm:n välein. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia.
  3. Leikkaa levystä kakkuun pyöreä pohja (halkaisija 22 cm) leivinpaperista leikattua mallia apuna käyttäen sekä 5 cm leveä reunakaistale. Levystä tulee kaksi pidempää ja yksi lyhyempi kaistale. Asettele irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ensin reunakaistaleet ja sitten pohjalevy, niin että pohjalevy jää tiiviisti reunojen sisään.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Ota suklaalevystä kuusi palaa koristelua varten erilleen. Sulata loppu suklaa mikroaaltouunissa (täydellä teholla noin kaksi minuuttia) tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  5. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota vielä Flora Vispi ja mausta se vanilliinisokerilla.
  6. Sekoita sulanut suklaa keltuaisvaahtoon. Yhdistä joukkoon myös valkuais- ja kermavaahto. Kuumenna 2 rkl vettä ja sekoita siihen kaakaojauhe. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuuman kaakaojuoman joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia kylmässä.
  7. Irrota vuoan reuna ja siirrä torttu tarjoiluvadille. Vuole perunankuorimaveitsellä huoneenlämpöisestä suklaasta lastuja tortun pinnalle ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 363 kcal1 520 kJ
  • Proteiinia7,6 g
  • Hiilihydraatteja37,4 g
  • Rasvaa20,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12