Suklaamoussekakku
Näyttävässä suklaamoussekakussa on paksu mutakakkumainen pohja ja tumma- ja valkosuklaamoussekerrokset. Koristele kakku suklaasydämillä, -rusinoilla ja lakuilla. Resepti: Panda
- 12 palaa
- yli 60 min
Ainekset
12 palaa
Pohja
- 1levy(145 g)Panda tummaa suklaata
- 150gvoita
- 3kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlvaniljasokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/3tlsuolaa
- 3/4tlleivinjauhetta
Suklaamousse
- 1levy(145 g)Panda tummaa suklaata
- 200gArla Lempi crème fraîchea
- 2dlvispikermaa
Valkosuklaamousse
- 1levy(145 g)Panda valkosuklaata
- 200gArla Lempi crème fraîchea
- 2dlvispikermaa
Koristeluun
- 3riviä (60 g)Panda tummaa suklaata
- 1dlvispikermaa
- Panda lakupaloja
- Panda suklaarusinoita
- Panda valkosuklaarusinoita
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20-22 cm) leivinpaperilla. Paloittele pohjan suklaa ja sulata se voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa.
- Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele hieman jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon.
- Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi taikinaan. Kääntele sekaisin ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä löysä. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi vuoassaan.
- Ota crème fraîchet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Vatkaa vispikermat pehmeäksi vaahdoksi ja jaa kermavaahto kahteen osaan. Notkista huoneenlämpöiset crème fraîchet omissa kulhoissaan. Vuoraa ja korota irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla, sillä täytteet eivät muuten mahdu vuokaan. Aseta kakkupohja vuoan pohjalle.
- Paloittele tumma suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla (350 w) 20 sekunnin erissä. Sekoita välillä. Sekoita hiukan jäähtynyt tumma suklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon puolet kermavaahdosta. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu. Kaada suklaamousse heti pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa tumman suklaan tapaan. Sekoita hiukan jäähtynyt valkosuklaa toisen crème fraîchen joukkoon. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada täyte suklaamoussen päälle ja tasoita pinta. Varo sekoittamasta suklaamoussekerroksia keskenään. Peitä vuoka kevyesti kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Sulata suklaa koristelua varten. Pursota sulasta suklaasta pieniä sydämiä leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä pakastimessa muutama minuutti. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Leikkaa lakupalat viipaleiksi, jotta saat pieniä kukkia.
- Irrota kakku vuoasta, poista leivinpaperi reunoilta ja aseta tarjoilualustalle. Koristele kermapursotuksilla, suklaasydämillä, lakukukilla sekä suklaa- ja valkosuklaarusinoilla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Helppo tehdä! Näillä ohjeilla pohjasta tuli mutakakku tyylinen ja mousseista tuli herkullisia. Ei ollut liian makea, ja kaikille kelpasi :)