Vegaaninen täytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen täytekakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vegaaninen täytekakku kätkee sisäänsä ihanan helpon ja herkullisen kinuski-kuningatartäytteen! Koristele kakku hurmaavaksi kauravispipursotuksilla ja marjoilla.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

3 1/2 dl
 
Fazer Aito kaurajuomaa
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
1 dl
 
Pirkka rypsiöljyä
tai
2 tl
 
valkoviinietikkaa
tai
5 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai
2 tl
 
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai

Vuokaan

1 rkl
 
tai
2 rkl
 
korppujauhoja
tai

Kostutus

1 1/4 dl
 
tai

Täyte

1 prk (2 1/2 dl)
 
Fazer Aito vaahtoutuvaa kaurakinuskikastiketta
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1 rs (175 g)
 
tai

Koristelu

1 tlk (2 1/2 dl)
 
tai
2 rkl
 
tomusokeria
tai
1 tl
 
tai
1 rs (125 g)
 
tai
1 rs (125 g)
 
tai
 
tuoretta minttua
tai

Ravintosisältö

Energia
1 170 kJ / 280 kcal
Rasva
12,3 g
josta tyydyttynyttä
5,8 g
Hiilihydraatit
37,2 g
josta sokereita
20,5 g
Proteiini
3,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm).

Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos kaurajuomaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi haarukkavatkaimella. Älä vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.

Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen jo edellisenä päivänä.

Vatkaa kaurakinuskikastike kuohkeaksi vaahdoksi.

Leikkaa kakkupohja varovasti kolmeen osaan sahateräisellä veitsellä. Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta sitruunalimonadilla ja lusikoi päälle puolet kinuskivaahdosta. Levitä päälle puolet kohmeisista mustikoista ja vadelmista. Nosta päälle seuraava kerros. Kostuta ja täytä kuten edellinen kerros. Nosta päälle kolmas kerros ja kostuta se. Anna kakun jähmettyä peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokereilla. Levitä puolet vaahdosta kakun päälle ja reunoille. Pursota loppu vispi koristeiksi. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja mintulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Pirkka Lemon-Lime virvoitusjuoma 1,5l
    Hinta 2,35/kpl
    1,30/l
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,20/2 kpl
    8,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
  • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
    Hinta 4,99/kpl
    28,51/kg
  • Fazer Aito Vispi vispautuva kauravalmiste 2,5dl gluteeniton
    Hinta 1,55/kpl
    6,20/l
  • Pirkka pensasmustikka 125g
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 2,79/kpl
    22,32/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (82 arviota)

  • Vatkaaja
    18 päivää sitten
    Vispituotteet eivät toimi. Täyte ja kuorrute vetelää. Kakku ei kestä mitään säilytystä. Millä vaahdot jämäköittäisi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    18 päivää sitten
    Vatkaaja, valitettavaa kuulla, että täyte ja kuorrute ovat jääneet veteliksi. Kuten yleensäkin vaahdotettavien tuotteiden kohdalla, tuotetta kannattaa ravistaa ennen avaamista. Halutessaan löysähköksi jäänyttä vaahtoa voi yrittää jämäköittää esimerkiksi kaurapohjaisella fraichella tai kasvipohjaisella levitteellä. Tällöin on todennäköisesti tarpeen lisätä myös sokeria oman maun mukaan.
  • Kakuntekijä
    1 vuosi sitten
    Ei onnistunut. Kauravispi maistuu teennäiseltä :/ Ehkä eri merkki, tai soijakerma olisi parempi
  • Paluu normiaineksiin 😬
    2 vuotta sitten
    Moikk En tajua miten saat pohjan leikattuu kolmeen osaan. Mulla ei noussu tällä ohjeella muuta ko verisuonet ottalla :(
  • 🐱💛
    3 vuotta sitten
    Erz, kannattaa rohkeasti kokeilla kauratuotteita. Itse olen käyttänyt paljon Fazer Aito tuotteita, ja olen tyytyväinen makuun ja miten kuohkeaksi vispautuvat.
  • Kokeilija
    3 vuotta sitten
    Millainen on tulla pää, jolla kakku koristeltu?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kokeilija, kakku on koristeltu tavallisella isolla tähtityllalla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Erz, resepti on testattu K-Koekeittiössä kaurapohjaisilla tuotteilla. Voit toki halutessasi kokeilla ohjetta myös käyttämällä maitoa ja vispikermaa.