Gourmet-leikkeleet – illanistujaisten kunkku

Gourmet-leikkeleet – illanistujaisten kunkku

Leikkele, - ja juustolautanen on mainio tapa tarjota suolaista purtavaa illanistujaisissa niin isommalle väkijoukolle, kuin ihan omalle porukalle perheen kesken vaikkapa leffaillan ohessa.

HK:n kokki Timo Turkka kertoo, että tärkeä asia leikkele, -ja juustolautasen tarjoilussa on tarjoilulämpötila. Eli leikkeleiden ja juustojen tulisi saada temperoitua huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Jääkaappikylmänä kaikki maut ja aromit eivät pääse oikeuksiinsa ja lopputuloskin on hieman lattea. Mitään useiden tuntien temperointia ei tietenkään tarvita vaan riittää, että tuotteet otetaan huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Leikkeleiden ja juustojen lisäksi tarjolle kannatta laittaa myös suolaisuutta tasapainottavia komponentteja, makeaa ja hapanta. Hillokkeet toimivat hienosti niin juustojen, kuin leikkeleidenkin makuparina ja sopivaa rapeutta saat vaikkapa erilaisista näkkäreistä. Kauppojen hyllyillä onkin nykyään hieno valikoima laadukkaita leikkelelautaselle sopivia gourmetnäkkäreitä. Kokeile HK Gourmet sarjan uutuuksia Korppukinkku, Kinkku, Naudan paahtopaisti, Pastrami, Ilmakuivattu kinkku sekä Kylmäsavustettu kinkku.