Mitä oliiviöljyä mihinkin ruokaan?

Mitä oliiviöljyä mihinkin ruokaan?

Tunnetko erilaiset oliiviöljyt ja miten niitä käytetään? Katso yleisimmät virheet oliiviöljyn käytössä ja Borgesin vinkit miten valitset oikean öljyn oikeaan käyttöön.

Oliiviöljyjä käytetään usein väärin. Moni kertoo välttelevänsä oliiviöljyjen käyttöä sen vuoksi, ettei pidä niiden mausta. Tähän varmasti vaikuttaa se, että öljy on valittu väärin käyttötarkoitukseen nähden. Klassinen virhe on ostaa yksi oliiviöljy ja käyttää sitä ajattelematta kaikessa ruoanlaitossa. Ei auta, vaikka kyseinen oliiviöljy olisi huippulaatua, esimerkiksi liian kuuma lämpötila tekee parhaastakin extra-virgin öljystä kitkerän makuisen.

Mitä oliiviöljyä sitten pitäisi käyttää mihinkin ruokaan? Helppo muistisääntö on, että kylmäpuristetut extra-virgin öljyt eivät pidä kuumasta, joten niitä kannattaa käyttää salaatteihin, leivän päälle ja viimeistelemään ruokia.

Classic oliiviöljy sekä öljysekoitukset käyvät paistamiseen, grillaamiseen, jopa friteeraamiseen. Mikäli oliiviöljyn maku kuitenkin epäilyttää, löytyy Borgesilta myös miedonmakuinen Extra Mild oliiviöljy, joka sopii hyvin jopa leivontaan!

Oliiviöljypohjainen kastike viimeistelee salaatin

Jos oliiviöljyn maku epäilyttää, aloita Prisca Leclercin helpolla, miedolla kastikkeella, joka sopii erinomaisesti erilaisiin ruokaisiin salaatteihin sekä vihreän salaatin seuraksi:

  • 2 dl Borges Mild oliiviöljyä
  • 1 dl luomusitruunamehua (n. 1 sitruuna)
  • ½ tl laadukasta sormisuolaa
  • ½ tl sokeria

Mittaa kaikki ainekset kannelliseen lasipurkkiin, ravistele kunnolla ja käytä salaatissa. Säilyy jääkaapissa viikon verran.

borges mita oliivioljya mihinkin ruokaan kuvitus 680x680