• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perinteinen salaatinkastike

Itsetehty perinteinen salaatinkastike sopii vaikka tuliaisiksi.
Perinteinen salaatinkastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 15 min
  • 65 kcal / annos

Ainekset

    • 1keltuainen
    • 2-4(1 rkl)valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1dlsokeria
    • 1dlpunaviinietikkaa
    • 1/4dl(väkiviina)etikkaa
    • 1/4-1/2dlHP kastiketta
    • 1rklsoijakastiketta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 1/4tlvalkopippuria rouhittuna
    • 2 1/2dlrypsiöljyä

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita keltuainen, sinappi, valkosipuli ja sokeri korkeassa kulhossa. Lisää loput ainekset ja pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Kaada kastike pulloon ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 65 kcal276 kJ
  • Proteiinia0 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2