Hyppää sisältöön
Perinteinen salaatinkastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen salaatinkastike

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Itsetehty sinappinen salaatinkastike maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

20 annosta
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl Pirkka sinappia, tulinen
  • 2–4 (1 rkl) valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1/4 dl (väkiviina)etikkaa
  • 1/4–1/2 dl HP-kastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 tl valkopippuria rouhittuna
  • 2 1/2 dl rypsiöljyä

Ravintosisältö

  • Energia
    2 366 kJ / 566 kcal
  • Rasva
    52 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,1 g
  • Hiilihydraatit
    23 g
  • josta sokereita
    20,7 g
  • Proteiini
    1,2 g
  • Suola
    1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita keltuainen, sinappi, valkosipuli ja sokeri korkeassa kulhossa. Lisää loput ainekset ja pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Kaada kastike pulloon ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja. Valmista salaatinkastiketta tulee noin 4,5 dl.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (54 arviota)