Sitruuna-oliiviöljykakku
Tämä mehevän pehmeä kakku on hurmaava! Ihastuttava sitruuna-oliiviöljykakku valmistuu helposti sekoittamalla ainekset, joten kakku on nopeasti valmis uuniin.
12 annosta30 - 60 min
Ainekset
12 annosta
- 3dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 1/2tlruokasoodaa
- 1/4tlsuolaa
- 1 1/2dlPirkka oliiviöljyä
- 2kananmunaa
- 1/2dlsitruunamehua
- 1rklsitruunankuorta raastettuna
Mascarponevaahto
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 3/4dlmaitoa
- 1 1/2rklsokeria
Lisäksi
- 1rs(125 g)Pirkka vadelmia
Valmistus
30 - 60 min- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Öljyä vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
- Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokerit, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, jogurtti, kananmunat sekä sitruunankuori ja -mehu.
- Siivilöi jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- Vatkaa mascarponea ja sokeria sähkövatkaimella ja lisää maito pienissä erissä joukkoon, kunnes mascarpone on vaahtoutunut kuohkeaksi vaahdoksi.
- Tarjoa sitruunainen oliiviöljykakku mascarponevaahdon ja vadelmien kanssa.
Tiesitkö että...
Kakun makuun vaikutta valitsemasi oliivi öljyn voimakkuus. Suosittelemmekin tekemään kakun tavallisella, miedon makuisella oliiviöljyllä extra-neitsyt oliiviöljyn sijaan. Miedon makuinen oliiviöljy myös päästää sitruunan ihanasti pääosaan!Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,6(127 arvostelua)
- yli 60 min4,4(25 arvostelua)
Kommentoi