Hyppää sisältöön
Sitruuna-oliiviöljykakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Video

Sitruuna-oliiviöljykakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tämä mehevän pehmeä italialainen sitruunakakku on hurmaava! Sitruuna-oliiviöljykakku valmistuu helposti sekoittamalla, joten se on nopeasti valmis uuniin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Mascarponevaahto

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    1 246 kJ / 300 kcal
  • Rasva
    19,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    7,6 g
  • Hiilihydraatit
    25,6 g
  • josta sokereita
    15,8 g
  • Proteiini
    4,4 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Öljyä vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokerit, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, jogurtti, kananmunat sekä sitruunankuori ja -mehu.
  3. Siivilöi jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
  5. Vatkaa mascarponea ja sokeria sähkövatkaimella ja lisää maito pienissä erissä joukkoon, kunnes mascarpone on vaahtoutunut kuohkeaksi vaahdoksi.
  6. Tarjoa sitruunainen oliiviöljykakku mascarponevaahdon ja vadelmien kanssa.
Kakun makuun vaikutta valitsemasi oliiviöljyn voimakkuus. Suosittelemmekin tekemään kakun tavallisella, miedon makuisella oliiviöljyllä extra-neitsyt oliiviöljyn sijaan. Miedon makuinen oliiviöljy myös päästää sitruunan ihanasti pääosaan!

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,65/kpl
    0,83/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 13,50/kpl
    13,50/l
  • Pirkka kreikkalainen jogurtti 1kg
    Hinta 3,55/kpl
    3,55/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,64/kpl
    3,79/kg
  • Plussa-etu −8 %
    Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 6,00/2 kpl
    12,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,29/kpl (13,16/kg)
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 2,99/kpl
    23,92/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Hinta 1,75/kpl
    10,94/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Dr.Oetker ruokasooda 200g
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 6,69/kpl
    33,45/l
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Plussa-etu −8 %
    Salakis kreikkalainen jogurtti 0% 150g maustamaton
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/3 kpl
    6,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (7,27/kg)
  • Arla Lempi kreikkalainen jogurtti 150g laktoositon
    Hinta 1,15/kpl
    7,67/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,61/kpl
    3,19/kg
  • Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250g
    Hinta 3,69/kpl
    14,76/kg
  • Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
    Hinta 3,19/kpl
    15,95/kg
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (302 arviota)

  • Harvoin kehun mut nyt oli pakko
    19 päivää sitten
    Hyvä kakku!
  • Päippä!
    29 päivää sitten
    Hyvä ja nopetehdä👌 Kannattaa tehdä.
  • Päivää!
    29 päivää sitten
    Maukas ja helppoa tehdä! Suosittelen muillekin kokeilla.
  • Sartsa
    1 kuukausi sitten
    Nopea tehdä, maistui jopa nuorisolle.
  • Jauhopeukalo
    1 kuukausi sitten
    Toimisiko tämä Helpon pääsiäiskakun pohjana?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Jauhopeukalo, sitruuna-oliiviöljykakku todennäköisesti toimii hyvin myös helpossa pääsiäiskakussa. Kakkua saattaa tulla tällä ohjeella tosin hiukan ylimääräistä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Marja, kuvauksesi perusteella kakku on mahdollisesti jäänyt keskeltä hiukan raa'aksi.
  • Marja
    1 kuukausi sitten
    Ihan paras sitruuna kakku! Paistoin alimmalla tasolla, kakku ei noussut ihan niin kuin piti ja jäi hiukan kuopalle keskeltä. Missä vika? Kakku oli kyllä Ihanan makuinen...
  • Aurinkoinen
    1 kuukausi sitten
    Huippuhyvä ohje ja video
  • Tuuli
    1 kuukausi sitten
    Erittäis mehevä ja hyvän makuinen kakku, vaikka kuulostikin vähän eksoottiselta
  • Marru
    1 kuukausi sitten
    Hyvää on😀
  • B
    2 kuukautta sitten
    Erittäin nopea ja helppo tehdä. Sitruunainen, kevyt eikä liian makea. Hyvä tarjoilla teen kanssa.
  • Pipsa
    2 kuukautta sitten
    Helppo valmistaa. Laitoin hieman liikaa sitruunan kuorta, mitta maistui silti.
  • Arja
    2 kuukautta sitten
    Tein gluteenittomana ja vähensin sokerin puoleen ja käytin öljynä voin maku rypsiöljyä. Maukas tuli 🥳
  • Maage
    3 kuukautta sitten
    Tämä ohje on täsmälleen sama kuin Vappu jouluna reseptikirjasta😉 Hyvää on!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Pikkupiika, kakun voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä.
  • Pikkupiika
    3 kuukautta sitten
    Haluaisin tietää montako päivää aikaisemmin kakun voisi valmistaa ennen juhlapäivää? Luotan jo kakun tehneiden arvosteluun ja kyseistä kakkua haluan juhlapäivänä tarjota.
  • Gerd
    3 kuukautta sitten
    Helt härligt att se mästaren Micke själv i videon, kakan är nu i ugnen och smakas imorron 😋 i Åbo! Hälsningar från Kristinestad 🤗
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Ines, ohje on testattu käyttämällä vehnäjauhoja, mutta voit halutessasi testata korvata nämä laittamalla 2 dl gluteenittomia jauhoja ja 1 dl mantelijauhoa.
  • Ines
    5 kuukautta sitten
    Kuinka paljon gluteenittomia jauhoja ja mantelijauhoja laitan vehnäjauhojen tilalle?
  • Minna .M
    5 kuukautta sitten
    Tein kakun ohjeiden mukaan. Älyttömän hyvä ja helppo tehdä. Aijon vielä jokupäivä testata miten pakastaminen muuttaa rakennetta.
  • SH
    7 kuukautta sitten
    Aluksi hyvin skeptinen kakun suhteen mutta täähän olikin aivan tajuttoman hyvää!!
  • JaananPiha
    11 kuukautta sitten
    Aion tehdä gluteenittomana ja kysyisinkin voiko kakun pakastaa? Tai tehdä annosvuokiin pieniä gluteenittomia kakkusia ja pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    JaananPiha, taikina toimii todennäköisesti myös muffineina. Reseptiä ei ole kuitenkaan testattu pienissä vuoissa paistettuna. Jos haluat kokeilla ohjetta muffinseina, muistathan lyhentää paistoaikaa. Kakun voi pakastaa, mutta sen rakenne voi kärsiä.
  • Niina
    11 kuukautta sitten
    *Kakun itseasiassa tein 22cm pohjavuokaan, ja jäin miettimään olisiko mahtunut edes 20cm vuokaan tai sitten olisiko tullut yli paistoaikana *Tomusokeria laitoin kun kakku oli jäähtynyt kakun pinnalle, nam!
  • Niina
    11 kuukautta sitten
    Oli todella hyvää ja maukasta! Luettuani kommentteja jännitin makua, kotona oli nimittäin extra neitsyt oliiviöljyä käytettävissä. Päätin silti tehdä kakun ja tuli todella hyvää! Öljy ei maistunut ollenkaan ja mascarpone sopi kakun kanssa ihanasti, sekä vadelmat. Tätä tehdään kesällä uudestaankin. *Itse raastoin kakkuun kaksi sitruunan kuorta, sekä laitoin reilusti tuoretta sitruunan mehua, enemmän kuin ohjeessa. Sai sitruunan makua ihanasti kakkuun
  • Emp
    1 vuosi sitten
    Normisokeri oli loppu, käytin ruokosokeria
  • Emp
    1 vuosi sitten
    Jatkoon:)
  • Mummi
    1 vuosi sitten
    Vaihdoin sokerin ruokosokeriin. Sopii.
  • Ansku
    1 vuosi sitten
    Herkullista. Sen verran tuunasin,että laitoin 1dl oliivi- ja 0,5dl rypsiöljyä. Vadelmahillon kakun väliin. Suussasulavaa. Mitenköhän hyvää olisi ollut jos mascarponevaahto olisi vielä ollut pinnalla😋