Video
Sitruuna-oliiviöljykakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tämä mehevän pehmeä italialainen sitruunakakku on hurmaava! Sitruuna-oliiviöljykakku valmistuu helposti sekoittamalla, joten se on nopeasti valmis uuniin.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 1/2 dl Pirkka oliiviöljyä
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl Pirkka kreikkalaista jogurttia
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 1 rkl sitruunankuorta raastettuna
Mascarponevaahto
- 1 rs (250 g) Pirkka Parhaat mascarponea
- 3/4 dl maitoa
- 1 1/2 rkl sokeria
Lisäksi
- 1 rs (125 g) Pirkka vadelmia
Ravintosisältö
- Energia1 246 kJ / 300 kcal
- Rasva19,5 g
- josta tyydyttynyttä7,6 g
- Hiilihydraatit25,6 g
- josta sokereita15,8 g
- Proteiini4,4 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Öljyä vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
- Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokerit, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, jogurtti, kananmunat sekä sitruunankuori ja -mehu.
- Siivilöi jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- Vatkaa mascarponea ja sokeria sähkövatkaimella ja lisää maito pienissä erissä joukkoon, kunnes mascarpone on vaahtoutunut kuohkeaksi vaahdoksi.
- Tarjoa sitruunainen oliiviöljykakku mascarponevaahdon ja vadelmien kanssa.
Kakun makuun vaikutta valitsemasi oliiviöljyn voimakkuus. Suosittelemmekin tekemään kakun tavallisella, miedon makuisella oliiviöljyllä extra-neitsyt oliiviöljyn sijaan. Miedon makuinen oliiviöljy myös päästää sitruunan ihanasti pääosaan!
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka oliiviöljy 1lHinta 13,50/kpl13,50/l
- Pirkka kreikkalainen jogurtti 1kgHinta 3,55/kpl3,55/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Plussa-etu −8 %Pirkka Parhaat mascarpone 250 gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 3,29/kpl (13,16/kg)
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 2,99/kpl23,92/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,75/kpl10,94/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,55/kpl7,75/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Plussa-etu −8 %Salakis kreikkalainen jogurtti 0% 150g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/3 kpl6,67/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (7,27/kg)
- Arla Lempi kreikkalainen jogurtti 150g laktoositonHinta 1,15/kpl7,67/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
- Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 3,69/kpl14,76/kg
- Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositonHinta 3,19/kpl15,95/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(4 247 arviota)
- alle 30 min4,2(3 258 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(894 arviota)
- alle 30 min4,1(4 386 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 709 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- 30 - 60 min3,7(19 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 223 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (302 arviota)
- Harvoin kehun mut nyt oli pakko19 päivää sittenHyvä kakku!
- Päippä!29 päivää sittenHyvä ja nopetehdä👌 Kannattaa tehdä.
- Päivää!29 päivää sittenMaukas ja helppoa tehdä! Suosittelen muillekin kokeilla.
- Sartsa1 kuukausi sittenNopea tehdä, maistui jopa nuorisolle.
- Jauhopeukalo1 kuukausi sittenToimisiko tämä Helpon pääsiäiskakun pohjana?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenJauhopeukalo, sitruuna-oliiviöljykakku todennäköisesti toimii hyvin myös helpossa pääsiäiskakussa. Kakkua saattaa tulla tällä ohjeella tosin hiukan ylimääräistä.
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenMarja, kuvauksesi perusteella kakku on mahdollisesti jäänyt keskeltä hiukan raa'aksi.
- Marja1 kuukausi sittenIhan paras sitruuna kakku! Paistoin alimmalla tasolla, kakku ei noussut ihan niin kuin piti ja jäi hiukan kuopalle keskeltä. Missä vika? Kakku oli kyllä Ihanan makuinen...
- Aurinkoinen1 kuukausi sittenHuippuhyvä ohje ja video
- Tuuli1 kuukausi sittenErittäis mehevä ja hyvän makuinen kakku, vaikka kuulostikin vähän eksoottiselta
- Marru1 kuukausi sittenHyvää on😀
- B2 kuukautta sittenErittäin nopea ja helppo tehdä. Sitruunainen, kevyt eikä liian makea. Hyvä tarjoilla teen kanssa.
- Pipsa2 kuukautta sittenHelppo valmistaa. Laitoin hieman liikaa sitruunan kuorta, mitta maistui silti.
- Arja2 kuukautta sittenTein gluteenittomana ja vähensin sokerin puoleen ja käytin öljynä voin maku rypsiöljyä. Maukas tuli 🥳
- Maage3 kuukautta sittenTämä ohje on täsmälleen sama kuin Vappu jouluna reseptikirjasta😉 Hyvää on!
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenPikkupiika, kakun voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä.
- Pikkupiika3 kuukautta sittenHaluaisin tietää montako päivää aikaisemmin kakun voisi valmistaa ennen juhlapäivää? Luotan jo kakun tehneiden arvosteluun ja kyseistä kakkua haluan juhlapäivänä tarjota.
- Gerd3 kuukautta sittenHelt härligt att se mästaren Micke själv i videon, kakan är nu i ugnen och smakas imorron 😋 i Åbo! Hälsningar från Kristinestad 🤗
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenInes, ohje on testattu käyttämällä vehnäjauhoja, mutta voit halutessasi testata korvata nämä laittamalla 2 dl gluteenittomia jauhoja ja 1 dl mantelijauhoa.
- Ines5 kuukautta sittenKuinka paljon gluteenittomia jauhoja ja mantelijauhoja laitan vehnäjauhojen tilalle?
- Minna .M5 kuukautta sittenTein kakun ohjeiden mukaan. Älyttömän hyvä ja helppo tehdä. Aijon vielä jokupäivä testata miten pakastaminen muuttaa rakennetta.
- SH7 kuukautta sittenAluksi hyvin skeptinen kakun suhteen mutta täähän olikin aivan tajuttoman hyvää!!
- JaananPiha11 kuukautta sittenAion tehdä gluteenittomana ja kysyisinkin voiko kakun pakastaa? Tai tehdä annosvuokiin pieniä gluteenittomia kakkusia ja pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenJaananPiha, taikina toimii todennäköisesti myös muffineina. Reseptiä ei ole kuitenkaan testattu pienissä vuoissa paistettuna. Jos haluat kokeilla ohjetta muffinseina, muistathan lyhentää paistoaikaa. Kakun voi pakastaa, mutta sen rakenne voi kärsiä.
- Niina11 kuukautta sitten*Kakun itseasiassa tein 22cm pohjavuokaan, ja jäin miettimään olisiko mahtunut edes 20cm vuokaan tai sitten olisiko tullut yli paistoaikana *Tomusokeria laitoin kun kakku oli jäähtynyt kakun pinnalle, nam!
- Niina11 kuukautta sittenOli todella hyvää ja maukasta! Luettuani kommentteja jännitin makua, kotona oli nimittäin extra neitsyt oliiviöljyä käytettävissä. Päätin silti tehdä kakun ja tuli todella hyvää! Öljy ei maistunut ollenkaan ja mascarpone sopi kakun kanssa ihanasti, sekä vadelmat. Tätä tehdään kesällä uudestaankin. *Itse raastoin kakkuun kaksi sitruunan kuorta, sekä laitoin reilusti tuoretta sitruunan mehua, enemmän kuin ohjeessa. Sai sitruunan makua ihanasti kakkuun
- Emp1 vuosi sittenNormisokeri oli loppu, käytin ruokosokeria
- Emp1 vuosi sittenJatkoon:)
- Mummi1 vuosi sittenVaihdoin sokerin ruokosokeriin. Sopii.
- Ansku1 vuosi sittenHerkullista. Sen verran tuunasin,että laitoin 1dl oliivi- ja 0,5dl rypsiöljyä. Vadelmahillon kakun väliin. Suussasulavaa. Mitenköhän hyvää olisi ollut jos mascarponevaahto olisi vielä ollut pinnalla😋