Sitruuna-oliiviöljykakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-oliiviöljykakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tämä mehevän pehmeä kakku on hurmaava! Ihastuttava sitruuna-oliiviöljykakku valmistuu helposti sekoittamalla ainekset, joten kakku on nopeasti valmis uuniin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta
3 dl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
tai
1 1/2 dl
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai
1 rkl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai

Mascarponevaahto

1 prk (250 g)
 
tai
3/4 dl
 
tai
1 1/2 rkl
 
sokeria
tai

Lisäksi

1 rs (125 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 246 kJ / 300 kcal
Rasva
19,5 g
josta tyydyttynyttä
7,6 g
Hiilihydraatit
25,6 g
josta sokereita
15,8 g
Proteiini
4,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Öljyä vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.

Sekoita kulhossa vehnäjauho, sokerit, leivinjauhe, ruokasooda sekä suola. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, jogurtti, kananmunat sekä sitruunankuori ja -mehu.

Siivilöi jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.

Vatkaa mascarponea ja sokeria sähkövatkaimella ja lisää maito pienissä erissä joukkoon, kunnes mascarpone on vaahtoutunut kuohkeaksi vaahdoksi.

Tarjoa sitruunainen oliiviöljykakku mascarponevaahdon ja vadelmien kanssa.

Kakun makuun vaikutta valitsemasi oliiviöljyn voimakkuus. Suosittelemmekin tekemään kakun tavallisella, miedon makuisella oliiviöljyllä extra-neitsyt oliiviöljyn sijaan. Miedon makuinen oliiviöljy myös päästää sitruunan ihanasti pääosaan!

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 18,40/kpl
    18,40/l
  • Pirkka kreikkalainen jogurtti 1kg
    Hinta 3,45/kpl
    3,45/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 2,79/kpl
    22,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (205 arviota)

  • Niina
    9 päivää sitten
    *Kakun itseasiassa tein 22cm pohjavuokaan, ja jäin miettimään olisiko mahtunut edes 20cm vuokaan tai sitten olisiko tullut yli paistoaikana *Tomusokeria laitoin kun kakku oli jäähtynyt kakun pinnalle, nam!
  • Niina
    9 päivää sitten
    Oli todella hyvää ja maukasta! Luettuani kommentteja jännitin makua, kotona oli nimittäin extra neitsyt oliiviöljyä käytettävissä. Päätin silti tehdä kakun ja tuli todella hyvää! Öljy ei maistunut ollenkaan ja mascarpone sopi kakun kanssa ihanasti, sekä vadelmat. Tätä tehdään kesällä uudestaankin. *Itse raastoin kakkuun kaksi sitruunan kuorta, sekä laitoin reilusti tuoretta sitruunan mehua, enemmän kuin ohjeessa. Sai sitruunan makua ihanasti kakkuun
  • Emp
    2 kuukautta sitten
    Normisokeri oli loppu, käytin ruokosokeria
  • Emp
    2 kuukautta sitten
    Jatkoon:)
  • Mummi
    2 kuukautta sitten
    Vaihdoin sokerin ruokosokeriin. Sopii.
  • Ansku
    2 kuukautta sitten
    Herkullista. Sen verran tuunasin,että laitoin 1dl oliivi- ja 0,5dl rypsiöljyä. Vadelmahillon kakun väliin. Suussasulavaa. Mitenköhän hyvää olisi ollut jos mascarponevaahto olisi vielä ollut pinnalla😋
  • Päikkäri
    2 kuukautta sitten
    Huippuohje
  • JenniK
    2 kuukautta sitten
    Oliiviöljy maistuu ilkeästi läpi.
  • Memmu
    3 kuukautta sitten
    Hyvää ja helppoa 🤗
  • Taikinassa
    3 kuukautta sitten
    Hyvä resepti nam
  • Hauskaa katsottavaa
    3 kuukautta sitten
    Hauska kokki. Ihan sama, mitä valmistaa, on niin hauskaa katsottavaa. Ei suomalaiseen tyyliin "noin" joka väliin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Leivontaa ilman munia, resepti on testattu käyttämällä kananmunia eikä niitä valitettavasti voi tässä ohjeessa jättää pois.
  • Leipuri
    3 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea ohje. Sokerin määrän olen puolittanut ja laittanut reilusti enemmän sitruunankuorta tuomaan makua.
  • Tuuli
    5 kuukautta sitten
    Laitoin gluteenittomia jauhoja tavallisten sijaan. Missähän meni pieleen, kun kakku jäi tosi rasvaiseksi ja paistoaika oli melkein tunti. Olisiko pitänyt lisätä jauhoja enemmän? Koetan nyt imeyttää pohjaan valuutta öljyä talouspaperilla, jotta ei olisi niin lätkä lopputulos. Maku on silti hyvä.
  • Satu
    6 kuukautta sitten
    Superhelppo, ihanan makuinen kakku, täydellinen, mehevä rakenne. Toimii oikein hyin myös muffinsseiksi paistettuna 😊
  • Huldaleena
    11 kuukautta sitten
    Aivan ihana kakku! Mehevä ja maukas ihan sellaisenaankin.
  • Uusavuton
    11 kuukautta sitten
    Testattu luomurypsiöljyllä ja ketosokerilla. On aina onnistunut. Tänään oli pakko käyttää toiseen kakkuun ketotomumusokeriakin kun toinen oli loppu. Sokeria laitan sina melkein puolet vähemmän kuin ohjeessa on. Ja edelleen korvaan suurimman osan jauhoista mantelijauheella. Ihan ok. kakku. Pakastimeen meni molemmat.
  • Uusavuton
    11 kuukautta sitten
    Osan vehnäjauhoista vii korvata mantelijauholla. Tosi hyvä kskku ja helppo tehdä
  • Nanoteknia
    11 kuukautta sitten
    Todellakin helppo tehdä eikä tarvii rakettitiedettä.. Menee ilmankin lisukkeita/koristeita.. Tätä tarjoo vaikka syntymäpäiväjuhlilla
  • NG
    1 vuosi sitten
    Herkullinen, tein tosin kumottavaan kakkuvuokaan irtopohjasellaisen sijaan. Pidempi paistoaika, koska meillä porukka pitää hyvin kypsennetystä :) Lisäsin toisella kerralla sitruunan määrää ja osan jauhoja vaihdoin mantelijauhoihin. Ehkä vielä testaan sokerin vähentämistä ja ruokosokerilla.
  • Piia
    1 vuosi sitten
    Tän helpommaksi ei kakun teko muutu! Ei vatkailua, ei vaahdotusta, ei edes rasvan sulatusta. Ja todella herkullista, jatkoon!
  • Sokerihiiri
    1 vuosi sitten
    Aivan ihanaa! Tähän tulee himo!
  • Nenna90
    1 vuosi sitten
    Jos ei halua käyttää öljyä taikinassa niin voiko sen korvata voilla?(sulatettuna) vai vaikuttaako rakenteeseen? Haluan ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Nenna90, reseptiä ei ole testattu sulatetulla voilla, mutta halutessaan tätä voi kokeilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kakun maku muuttuu olennaisesti, jos oliiviöljy jää pois.
  • Vii
    1 vuosi sitten
    Erinomaisen mehukas ja herkullinen.
  • Leipuri Porvoosta.
    1 vuosi sitten
    Helppo, pehmeä, hyvän makuinen kakku. Käytin rypsiöljyä oliviöljyn tilalla ,kaikki mut aineet ohjeen mukaan. Onnistui. 👍🌹
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Maikki, valitettavasti kakkua ei ole testattu ilman kananmunaa.
  • Maikki
    1 vuosi sitten
    Millä korvaan munat jos teen vegenä?
  • Tuula
    1 vuosi sitten
    Aivan ihanan maukas - eikä öljy maistu liikaa, vaikka käytin neitsytoliiviöljyä !
  • Fiilis leipoa 🥨
    1 vuosi sitten
    Sitruuna-oliiviöljykakku - helppo valmistaa , erittäin maukas , eli suussa " sulava " tuntee itsensä taitavaksi kakun tekijäksi 🤗