Vihreä salaatti ja vinaigrette
Sitruunavinaigrette sopii salaatinkastikkeeksi lähes kaikkiin salaatteihin. Kokeile sitruuna-vinaigretteä myös tuoreen parsan tai paistetun kalan kanssa. N. 1,55 €/annos.
4 annostaalle 30 min85 kcal / annos (120g)
Ainekset
4 annosta
- 1ruukkurucolaa
- 1ps(100 g)Pirkka jääsalaattia
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2(150 g)kurkkua
Sitruuna-vinaigrette
- 1/4dlvalkoviinietikkaa
- 1/2tlsitruunankuorta raastettuna
- 1/2tlPirkka tulista sinappia
- ripaussuolaa
- ripaussokeria
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa oliiviöljyä lukuunottamatta. Lisää öljy hitaasti seokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa seosta kunnes öljy on sekoittunut muiden ainesten joukkoon tasaisesti.
- Kuutioi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä revityt salaatinlehdet laakealle vadille pediksi, lisää päälle rucola, kurkku ja tomaatit. Tarjoa salaatti sellaisenaan sitruuna-vinaigreten kanssa tai käytä salaattipetiä pohjana esimerkiksi ruokaisalle kala-, katkarapu- tai juustosalaatille.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 85 kcal355 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja3 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi