Hyppää sisältöön
Vihreä salaatti ja vinaigretteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihreä salaatti ja vinaigrette

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Sitruunavinaigrette sopii salaatinkastikkeeksi lähes kaikkiin salaatteihin. Kokeile sitruuna-vinaigretteä myös tuoreen parsan tai paistetun kalan kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Sitruuna-vinaigrette

  • 1/4 dl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 1/2 tl Pirkka tulista sinappia
  • 1/2 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    460 kJ / 112 kcal
  • Rasva
    9,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,4 g
  • Hiilihydraatit
    3,3 g
  • josta sokereita
    3,1 g
  • Proteiini
    1 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa oliiviöljyä lukuunottamatta. Lisää öljy hitaasti seokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa seosta kunnes öljy on sekoittunut muiden ainesten joukkoon tasaisesti.
  2. Kuutioi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä revityt salaatinlehdet laakealle vadille pediksi, lisää päälle rucola, kurkku ja tomaatit. Tarjoa salaatti sellaisenaan sitruuna-vinaigreten kanssa tai käytä salaattipetiä pohjana esimerkiksi ruokaisalle kala-, katkarapu- tai juustosalaatille.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (63 arviota)