• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vihreä salaatti ja vinaigrette

Sitruunavinaigrette sopii salaatinkastikkeeksi lähes kaikkiin salaatteihin. Kokeile sitruuna-vinaigretteä myös tuoreen parsan tai paistetun kalan kanssa. N. 1,55 €/annos.
Vihreä salaatti ja vinaigrette
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 85 kcal / annos (120g)

Ainekset

4 annosta

Sitruuna-vinaigrette

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa oliiviöljyä lukuunottamatta. Lisää öljy hitaasti seokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa seosta kunnes öljy on sekoittunut muiden ainesten joukkoon tasaisesti.
  2. Kuutioi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä revityt salaatinlehdet laakealle vadille pediksi, lisää päälle rucola, kurkku ja tomaatit. Tarjoa salaatti sellaisenaan sitruuna-vinaigreten kanssa tai käytä salaattipetiä pohjana esimerkiksi ruokaisalle kala-, katkarapu- tai juustosalaatille.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 85 kcal355 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua