Vuotaako ikenistäsi verta kun harjaat hampaita?

Vuotaako ikenistäsi verta kun harjaat hampaita?

Päivitetty 25.9.2023

Ikenet ovat terveiden hampaiden perusta, mutta ikenien keskeistä merkitystä ei aina tunnisteta. Hammastahna valitaan usein sen perusteella, että hammastahnan luvataan pitävän hampaat vahvoina, valkoisina ja puhtaina, mutta ikenien hoitaminen on aivan yhtä tärkeää – etenkin ihmisillä, joilla esiintyy verenvuotoa hampaiden harjauksen yhteydessä.

Artikkelikuva 1

Jos olet havainnut vaaleanpunaisia tai punaisia verijälkiä hampaiden harjaamisen tai lankauksen yhteydessä, kyse voi olla ienverenvuodosta, joka on varhainen iensairauden merkki.

Jos iensairauden tai ientulehduksen ensioireet jätetään huomiotta ja hoitamatta, ne voivat ajan myötä kehittyä paljon vakavammaksi, korjautumattomaksi tilaksi, parodontiitiksi, joka voi aiheuttaa hampaiden irtoamista. Miten siis voit suojata hampaitasi ja pitää ikenesi terveinä?

Parodontax Complete Protection -hammastahnan 8 hyötyä

parodontax Complete Protection on enemmän kuin tavallinen hammastahna. Sen kahdeksan ominaisuutta auttavat yhdessä pitämään ikenet terveinä ja hampaat vahvoina. Kun harjaat hampaat kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti parodontax Complete Protection -hammastahnalla, sinun ei tarvitse valita joko hampaiden tai ikenien hoitoa – voit tehdä molemmat samalla kertaa.

Artikkelikuva 2

1. Auttaa pysäyttämään ja estämään ienten verenvuodon

Ikenien verenvuoto johtuu bakteeriplakista, jota kertyy hampaisiin, niiden pinnalle ja ympärille. parodontax Complete Protection -hammastahna on kehitetty erityisesti käyttäjille, joilla esiintyy verenvuotoa hampaiden harjauksen yhteydessä. Kun hammastahnaa käytetään kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti, se vähentää ienverenvuotoa jopa 50 % enemmän kuin tavanomainen hammastahna.

2. Lievittää ienten punoitusta ja tulehdusta

Terveet ikenet ovat vaaleanpunaiset ja kiinteät. Punoittavat, tulehtuneet ikenet voivat siis olla iensairauden varhainen merkki. Jos bakteeriplakkia ei poisteta säännöllisellä harjauksella, ikenet voivat ärtyä ja muuttua pöhöttyneiksi tai turvonneiksi. Harjaus parodontax Complete Protection -hammastahnalla kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti edistää ienten terveyden palautumista.

3. Poistaa plakkia 4 kertaa tehokkaammin*

Plakki on iensairauden tärkein syy. Parodontax Complete Protection -hammastahnan ienten terveyttä ylläpitävä tekijä on ainutlaatuinen aineyhdistelmä, joka sisältää runsaasti erittäin hienojakoista natriumbikarbonaattia, ja tämän ansiosta hammastahna poistaa plakkia 4 kertaa tehokkaammin kuin tavanomainen hammastahna.*

4. Auttaa pitämään ienrajan tiiviinä

Bakteeriplakin kertyminen voi aiheuttaa ikenien verenvuotoa, ja hoitamattomana tämä voi johtaa lopulta ikenien vetäytymiseen, jolloin ikenet vetäytyvät hampaiden pinnalta ja ienraja löystyy. Jos ikenien vetäytymistä ei ehkäistä, vaiva voi pahentua. Hampaiden ja ikenien väliin voi muodostua tulehtuneita taskuja. Tämä voi vahingoittaa rakenteita, jotka pitävät hampaat tiiviisti paikoillaan, ja johtaa lopulta hampaiden irtoamiseen. Harjaus parodontax Complete Protection -hammastahnalla kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti auttaa poistamaan fyysisesti ienverenvuodon tärkeimmän aiheuttajan vaikuttamalla muodostuneeseen bakteeriplakkiin ienrajassa ja edistää näin ienrajan pysymistä tiiviinä.

5. Lievittää pahanhajuista hengitystä

Bakteeriplakki ei aiheuta ainoastaan ikenien verenvuotoa, vaan voi aiheuttaa myös pahanhajuista hengitystä (halitoosi). Kun bakteerit hajottavat ruoanjäänteitä, muodostuu pahanhajuisia kaasuja, jotka voivat saada hengityksen haisemaan pahalta. Harjaus parodontax Complete Protection -hammastahnalla kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti poistaa enemmän plakkia kuin tavanomainen hammastahna ja minttuaromi raikastaa hengitystä.

6. Vahvistaa hammaskiillettä

Hammaskiilteeksi kutsutaan hampaiden ohutta ja kovaa pintakerrosta. Hammaskiille saa hampaat näyttämään valkoisilta ja kiiltäviltä ja suojaa hampaita reikiintymiseltä. Ruokien ja juomien sisältämä happo tai niiden ja bakteeriplakin välisen reaktion seurauksena muodostuva happo voi vaurioittaa hammaskiillettä ja johtaa hampaiden reikiintymiseen. Parodontax Complete Protection Whitening sisältää fluoria, joka vahvistaa hammaskiillettä parantamalla hampaiden vastustuskykyä plakkia ja ravinnon happoja vastaan ja korjaamalla vaurioita.

7. Syväpuhdistaa

parodontax Complete Protection sisältää erittäin hienojakoista natriumbikarbonaattia ja poistaa täten plakkia 4 kertaa enemmän kuin tavanomainen hammastahna.** Harjaus parodontax Complete Protection -hammastahnalla kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti auttaa pitämään hampaat ja ikenet erittäin puhtaina.

8. Valkaisee hampaat hellävaraisesti

parodontax Complete Protection Whitening auttaa palauttamaan hampaiden luonnollisen valkoisuuden poistamalla hellävaraisesti värjäytymiä hampaiden pinnalta.

Miksi valita parodontax Complete Protection Whitening?

8 hyödyllisen ominaisuuden ansiosta parodontax Complete Protection -hammastahna on ainoa hammastahna, jonka tarvitset pitääksesi ikenet terveinä ja hampaat vahvoina.

parodontax Complete Protection tuotteet

parodontax Complete Protection Extra Fresh -hammastahna

Kuvituskuva hammastahnat 680x300

parodontax Complete Protection Whitening -hammastahna

Kuvituskuva hammastahnat valkaiseba 680x300

Viitteet:

  • verrattuna tavallisen hammastahnan käyttöön ammattimaisen puhdistuksen ja jatkuvan kahdesti päivässä tapahtuvan harjauksen jälkeen

**(irrottaa enemmän plakkia) (kuin tavallinen hammastahna) ammattilaisen suorittaman hampaiden puhdistuksen jälkeen ja kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti käytettynä.

Parodontax-hammastahnat ovat CE1639 -merkittyjä lääkinnällisiä laitteita. Lue käyttöohjeet. 04/2023, PM-FI-PAD-22-00009