Oktoberfest – innostu vuoden rennoimmasta juhlasta

Oktoberfest – innostu vuoden rennoimmasta juhlasta

Päivitetty 20.9.2022

Onko rento ja helppo Oktoberfest jo sinunkin suosikkijuhlasi? Listasimme viisi syytä, miksi syksyn olutjuhlasta kannattaa innostua!

Hyvän juhlan tunnistaa kyllä: maukasta ruokaa ja juomaa, iloista seuraa ja leppoisa tunnelma. Ja kaikki tämä mahdollisimman vähällä vaivalla.

Näillä periaatteilla Oktoberfestiä on juhlittu Saksassa jo lähes parisataa vuotta, ja kekkereillä on erinomaiset mahdollisuudet nousta myös suomalaisten suosikkijuhlaksi – olemmehan tunnetusti kansa, joka rakastaa olutta, makkaraa ja rentoa juhlameininkiä.

Oktoberfestin pääbileitä vietetään Münchenissä, mutta olutfestarin ilosanoma on kiirinyt laajalle, ja esimerkiksi oma olohuoneesi on mitä mainioin paikka juhlia Münchenin hengessä.

Vuoden 2022 virallinen Oktoberfest-kausi on 17.9.–3.10. Kutsu siis silloin porukka kokoon, kipaise ruokakaupassa ja laita oluet kylmään – muita valmisteluja ei tarvitakaan, sillä Oktoberfest on vuoden rennoin juhla!

5 syytä, miksi Oktoberfestistä kannattaa innostua

  1. Helppo pitopöytä. Oktoberfestin tarjoilut on todella vaivaton järjestää: kaiken saa nimittäin halutessaan valmiina kaupasta. Perinteisesti oluen kanssa tarjotaan grillattua kanaa, bratwurstia ja pretzeleitä sekä jälkiruoaksi omenastruudelia.

  2. Vielä helpompi juomatarjoilu. Juomavalinnalla ei tarvitse vaivata päätään: nimikko-olut Lahden Erikois Oktoberfest on tapahtuman itseoikeutettu janon sammuttaja.

  3. Rentoa ja stressitöntä. Oktoberfest on juhla, jota varten ei tarvitse hankkia lahjoja, ei lähettää kortteja, ei leipoa myyjäisiin, ei pestä saunaa eikä askarrella koristeita. Siis pelkkä juhla ilman mitään ennakkostressiä – täydellistä!

  4. Nahkahousut tai ei. Kyllä, saksalaisilla näyttää olevan viehtymys nahkahousuihin, tirolilaishattuihin ja röyhelömekkoihin, mutta ilmankin pärjää. Oktoberfest on helppo juhla siinäkin mielessä, että asunkaan suhteen ei ole paineita.

  5. Alkusyksy tarvitsee oman juhlansa. Juhannuksesta on aikaa ja pikkujoulukauteen matkaa, joten syksy kaipaa ehdottomasti oman juhlansa, kun saa kaveriporukan yhteen ja pääsee herkkupöydän ääreen. Sekin etu Oktoberfestissä on, että kinkereitä ei ole pakko osuttaa juuri tietylle päivälle vaan kaksiviikkoisena juhlakautena voi kippistellä koska vain, vaikka useampaan kertaan.