Oktoberfest

Oktoberfest

Päivitetty 11.9.2023

Oktoberfest on kaksi viikkoa kestävä olutfestivaali, joka järjestetään normaalisti vuosittain Saksan Münchenissä Theresienwiesenin aukiolla syys- ja lokakuun vaihteessa.

Oluen kyytipoikana maistuvat Oktoberfesteillä perinteiset saksalaiset ruoat: bratwursti, hapankaali ja perunaruoat, jälkiruokana maistellaan omenastruudelia.

Oktoberfest oluet

Kaikki viralliset Oktoberfest-oluet ovat kullankeltaisia, kevyen hedelmäisiä ja keskitäyteläisiä lagereita. Juomien anniskelu on varattu kuudelle vanhalle müncheniläispanimolle, jotka ovat Spaten-Franziskaner- Bräu, Paulaner, Hofbräu Munchen, Hacker-Pschorr, Löwenbräu ja Augustiner Bräu.

Olut on mitä mainioin ruokajuoma, lue vinkit erilaisten oluiden parhaista makupareista.

Oktoberfest ruoka

Juhlissa maistuu tietysti olut, mutta yhtä tärkeää on sen kanssa nautittava ruoka. Olut on mainio kyytipoika bratwursteille ja muille mausteisille makkaroille. Pirkka Parhaat raakamakkaroista löydät lihaisat makuparit oluelle. Kokeile raakamakkaraa myös lämpimässä chorizo-omenasalaatissa.

Pistä perunalla paremmaksi! Lisäkkeeksi makkaralle sopii perunasalaatti, paistetut perunat ja hapankaali. Perunapannukakut ja kaalivuohenjuustosalaatti sekä friteeratut perunapallot sopivat loistavasti Oktoberfest-karkeloihin.

Myös oluessa haudutettu possu ja omenamehussa haudutettu hapankaali käyvät mainiosti Oktoberfest-juhlien tarjoiluun. Teltoissa on tarjolla myös laaja valikoima saksalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvia ruokia: schnitzel eli Wieninleike, brisketti eli naudan rinta ja grillattu broileri sekä erilaiset pastat, keitot ja salaatit. Pikkusuolaisena napostellaan suolarinkeli eli pretzeli.

Oktoberfest jälkiruoat

Oktoberfestien jälkiruoat ovat syksyyn sopivia omenareseptejä. Leivo Oktoberfestin kunniaksi vaikkapa omenastruudeli tai omenapiirakka vaniljakastikkeen kera. Saksalaisen ruoan hengessä myös Schwarzwaldin kirsikkakakku sopii jälkiruokatarjoiluihin.