Miten terve nenä toimii ja miten me hengitämme?

Miten terve nenä toimii ja miten me hengitämme?

Päivitetty 27.9.2023

Sinun nenäsi on osaavampi kuin luuletkaan. Lukuisat pitkät harjasmaiset nenäkarvat suojaavat sieraimia estäen suurten hiukkasten pääsyn nenäonteloon.

Terve nenä suodattaa ympärillämme olevaa ilmaa niin, että ilma on keuhkoihin tullessaan lämmintä ja kosteutettua. Näin keuhkojen herkät kudokset ovat suojassa kuivalta ilmalta, eivätkä pölyn ja siitepölyn pienet hiukkaset vaurioita niitä. Myös virusten aiheuttamien infektioiden riski vähenee. Pystymme myös haistamaan ilmaa sen kulkiessa nenän läpi, mikä myötävaikuttaa makuaistiimme.

Mitä tapahtuu, kun nenän toiminta estyy?

Nenän limakalvot tulehtuvat ja verisuonet laajenevat, jolloin nenään kertyy limaa, joka voi olla juoksevaa tai kuivaa. Tuloksena on tukkoinen nenä, joka on eräs nenän pahimmista oireista, koska se voi vaikeuttaa hengittämistä, kuulemista ja nukkumista. Otrivin tarjoaa apua tähän vaivaan sekä aikuisille että lapsille.

Kuvituskuva 680x300

Otrivin Natural Aloe Vera -nenäsumute

Otrivin Natural Aloe Vera on 100% luonnollinen, säilytysaineeton, isotoninen merisuolaliuos. Se sisältää myös luonnollista aloe veraa, jolla tiedetään olevan rauhoittavia ja kosteuttavia ominaisuuksia.

Paineistettu suihke puhdistaa tukkeutuneen tai vuotavan nenän hellävaraisesti ja huolellisesti. Suihketta voidaan myös käyttää nenäkäytävien kosteuttamiseen.

Tuotekuva 680x300

Otrivin Natural Aloe Vera:

• Puhdistaa hellästi tukkoista nenää esim. vilustumisen tai allergiaoireiden yhteydessä.

• Rauhoittaa ärsyyntyneitä nenän käytäviä.

• Kosteuttaa nenän kuivia tai ärtyneitä limakalvoja.

• Ohentaa ja irrottaa nenän eritteitä sekä helpottaa niiden poistumista.

• Sopii nenän päivittäiseen puhdistamiseen yli 2-vuotiaille.

*Otrivin Natural Aloe Vera -nenäsumute on CE0459 -merkitty lääkinnällinen laite. Lue pakkausseloste.

Tavaramerkit ovat Haleon-konsernin omistamia tai sille lisensoituja. ©2023 Haleon-konserni tai lisenssinhaltija. 06/2023, PM-FI-OTRI-23-00029*

Näin käytät Otrivin Natural Aloe Veraa, katso video:

Otrivin Natural Aloe Vera K-Ruoka-verkkokaupasta