Pågen Herkkuraski – täysjyväinen taikinajuurilimppu

Pågen Herkkuraski – täysjyväinen taikinajuurilimppu

Julkaistu 8.7.2020

Taikinajuureen leivottu, mehevän maukas ja ihanan jyväisä Pågen Herkkuraski on juurikin sellainen uutuus, jota kannattaa kokeilla. Tähän uutuuteen leipurit ovat valinneet ruista ja vehnää sisältävän juuritaikinan.

Taikinajuuri. Pågen-reseptien salaisuus yli 140 vuoden ajan.

Poriseeko sinunkin keittiössäsi trenditietoisten leivänystävien suosima taikinajuuri, vai riittääkö päivissäsi puuhaa ilman omaa juuritaikinaakin?

Pågenilla leipurit vaalivat taikinajuuria työkseen, sillä niiden pito vaatii paljon aikaa ja pitkäjänteisyyttä. Yli 140 vuoden kokemuksella Pågenilla tiedetään, että hyvän leivän salaisuus on taikinajuuressa.

Kaikkien suomalaisten pitäisi arjessaan saada helposti nauttia laadukkaasta ja herkullisesta juurileivästä. Sellaisesta, joka maistuu ja tuoksuu ihanan uunituoreelle ja säilyy pitkään pehmeänä ilman säilöntäaineita. Juuri kuten hyvän leivän pitääkin.

Taikinajuuren lyhyt oppimäärä

Pågenilla on käytössä useita juuritaikinoita, niin rukiisia ja vehnäisiä kuin yhdistelmiäkin. Taikinajuuri on veden ja jauhojen sekoitus, jossa jauhojen luonnolliset hiivat ajan kuluessa alkavat kasvaa. Joskus kuulee puhuttavan ikivanhoista juuritaikinoista, mutta itseasiassa taikinajuuri itsessään uusiutuu 18–20 tunnin välein, joskin sen bakteerikulttuuri voi olla iäkäs.

Juurikin maitohappobakteerit, nuo taikinajuuren pienet sankarit, tuottavat maitohappoa ja etikkahappoa, joiden avulla Pågen-leivät säilyttävät vastapaistetun tuoreutensa, ihanan pehmeytensä ja herkullisen makunsa. Taikinajuureen leivottu leipä säilyy pidempään, ilman säilöntäaineita ja murenematta. Mmm, mehevän maukasta.

Se on juurikin näin, se on Pågen.