Värikäs lettileipä
Leivo leipäsi seuraavan kerran värikkääksi palmikoksi.
15 viipalettayli 60 min121 kcal / annos (50g)
Ainekset
15 viipaletta
- 2 1/2dlvettä
- 25ghiivaa
- 1tlsuolaa
- 1 1/2rklsiirappia
- 2dlsämpyläjauhoja
- 1/2dljuoksevaa margariinia
- 2rkletikkapunajuurien lientä
- 4rklpinaattia (pakaste)
- n. 4dlhiivaleipävehnäjauhoja
Voiteluun
- kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi. Sekoita taikinaan sämpyläjauhot, 1 dl hiivaleipäjauhoja ja margariini.
- Jaa taikinajuuri kolmeen yhtä suureen osaan ja kaada kukin omaan kulhoonsa. Värjää yksi taikinoista punajuuriliemellä punaiseksi. Sekoita toisen taikinan joukkoon sulatettu pinaatti, jolloin siitä tulee vihreää. 3. Jaa loput hiivaleipäjauhot näiden kolmen taikinan kesken ja vaivaa ne käsin taikinaan. Jatka vaivaamista kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Pidä taikinat edelleen erillään. Anna taikinoiden kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla kooltaan kaksinkertaisiksi.
- Leivo jokaisesta taikinasta 35 cm tanko jauhoitetulla alustalla. Siirrä tangot vierekkäin leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Rutista tankojen toiset päät yhteen ja käännä alustaa vasten. Letitä tangot niin, että siirrät aina vuoronperään vasemman ja oikean puolen ulommaisen tangon keskelle keskimmäisen tangon yli.
- Anna leivän kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Voitele pitko munalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 121 kcal503 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi