Sunnuntairisoton pelastaja löytyy kaupan hyllyltä

Sunnuntairisoton pelastaja löytyy kaupan hyllyltä

Päivitetty 25.9.2023

Oletko jo maistellut matala-alkoholisia Santa Helena -viinejä? Näppärissä puolen litran tetrapakkauksissa ruokakaupassa myytävät Santa Helena Red Blend ja White Blend pelastavat lauantai-illan istujaiset tai sunnuntain risottopäivällisen sekä palvelevat erinomaisesti retkillä ja piknikeillä.

Joskus arjen kiireet yllättävät ja pitkäripainen onkin kiinni, kun olisi aika hankkia viiniä illanistujaisiin tai risottoon. Silloin ruokakaupassa myytävät matala-alkoholiset Santa Helena -viinit astuvat apuun.

Chileläisen Santa Helenan näppärät puolen litran tetrapakkaukset ovat kätevä höyste viikonlopun kokkailuhetkiin. Lisäksi kevyet tetrat pakkaa helposti mukaan mökille, piknikille tai vaikka veneeseen. Matala-alkoholiset Santa Helena Red Blend 5,5 % ja White Blend 5,5 % löytyvät päivittäistavarakaupoista oluthyllyjen tuntumasta omasta viinihyllystään.

Juomat valmistetaan viinistä, josta ainoastaan poistetaan alkoholi osittain – niissä ei siis ole lisättyä vettä eikä keinotekoisia aromeja. Sokeria niissä on 15 grammaa litrassa.

Santa Helena White Blend 5,5 % on kahden rypäleen, Chardonnayn ja Sauvignon Blancin sekoitus. Värissä on syvä, viehättävä kullan sävy. Vaikka tuoksu on mieto, mehumaisuus loistaa poissaolollaan. Maku kannattelee itseään lauantai-illan nautiskelujuomana, joten jos ehdit lauantaina ostoksille vasta kuuden jälkeen, kannattaa suunnata suoraan ruokakaupan viinihyllylle. Viini toimii myös erinomaisesti risotossa, jossa viinin alkoholi kiehutetaan joka tapauksessa pois.

Santa Helena Red Blend 5,5% on Cabernet Sauvignonin, Carmeneren ja Syrah’n sekoitus. Tuoksussa on havaittavissa mansikkaa, kukkaisuutta, tammea ja vaniljaa. Maku on keskitäyteläinen ja pehmeä. Viini sopii mietojen juustojen sekä pehmeiden, kermaisten patojen ja pastojen rinnalle, tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi.

Katso ideat ja reseptit Santa Helenan kanssa nautittavaan risottoon Juomavinkistä!