Kevätsiivous Seventh Generation -tuotteilla

Kevätsiivous Seventh Generation -tuotteilla

Päivitetty 30.4.2020

Kodin siivoaminen sujuu helpommin, kun kaikki tehtävät työt on koottu tarkistuslistalle. Katso vinkit listaan ja muihin kodin siivousta tehostaviin konsteihin!

Kun aurinko viimein pilkistää pilvien takaa ja voit jättää pois ainakin yhden vaatekerroksen ulos mennessäsi, on aika tehdä kevätsiivous! Kevään aloittaminen perusteellisella siivouksella on sekä hygieenistä että viihtyisyyttä lisäävää. Mieli on niin paljon parempi kun aurinko paistaa ja koti hohtaa puhtauttaan. Olemme koonneet kevätsiivouksesi avuksi muutamia vinkkejä sekä tarkistuslistan, jota seuraamalla onnistut kotisi puhdistuksessa.

Siivousvinkkejä

Ennen kun aloitat siivouksen tarkista, että kaapissasi on juuri sopivat Seventh Generationin siivoustuotteet: yleispuhdistus- ja kylpyhuonesuihke, WC-puhdistusaine sekä pyykinpesuneste, ja käsitiskiaine sekä astianpesukone tabletit. Seventh Generationin tuotteet ovat erittäin laadukkaita ja ne puhdistavat tehokkaasti, sekä ovat kasvipohjaisia. Testaa uutta puhdistustuotetta ensiksi pienellä alueella ja noudata pakkauksen ohjeita.

Katso Seventh Generation -tuotteet ›

Siivouksen tarkistuslista

Ensimmäinen askel on heittää pois kaikki ne tavarat, joita et enää tarvitse. Toinen askel on perusteellinen suursiivous. Seuraa tarkistuslistaamme kevätsiivousta tehdessäsi, niin kodistasi tulee hohtavan raikas ja puhdas.

Vaihe 1 - Heitä pois

Helpoin tapa karsia turhaa tavaraa ja rojua on "neljän laatikon menetelmä". Tee näin: Hanki neljä laatikkoa ja jätesäkki. Anna laatikoille nimeksi "varastoi", "anna pois/myy" ja "säilytä/säästä". Pois heitettävät tavarat laitetaan joko neljänteen laatikkoon tai jätesäkkiin. Muista, että voit kierrättää pahvia, paperia, muovia ja lasia ja että hyväntekeväisyysjärjestöt ottavat mielellään vastaan puhtaita ja ehjiä tavaroita, huonekaluja ja vaatteita.

Vaihe 2 - Kodin siivous

Kun kaikki turha tavara on saatu pois tieltä, on aika tehdä perusteellinen siivous. Kodin siivouksen tarkistuslista sisältää seuraavat viisi keskeistä siivouskohdetta:

1. Lattia

 • Imuroi matot kunnolla. Jos matot ovat todella likaiset, pese ne.
 • Pyyhi ja pese lattiat pintamateriaalille soveltuvalla puhdistusaineella. Noudata aina valmistajan ohjeita ja käytä hanskoja käsiesi suojana. Aina uutta puhdistusainetta käyttäessäsi testaa sitä ensiksi pienellä ja huomaamattomalla alueella.

2. Ikkunat

 • Pese kaikki ikkunat. Noudata tarkasti käyttämäsi ikkunanpesuaineen ohjeita.
 • Pese tarvittaessa myös verhot käyttäen Seventh Generationin kasvipohjaisia pyykinpesunesteitä Free&Clear tai Orange & Blossom Scent.

3. Huonekalut ja hyllyt

 • Nosta kaikki tavarat pois hyllyiltä, pöydiltä ja muilta huonekaluilta ja pyyhi ne pölystä. Muista käydä ensimmäisessä vaiheessa läpi myös pikkuesineesi.
 • Käsittele huonekalujen puuosat ja pyyhi pinnat niille soveltuvilla puhdistusaineilla kuten esimerkiksi Seventh Generationin yleispuhdistussuihkeella.

4. Kylpyhuone

 • Pese pesuallas, wc-istuin, suihkukaappi ja kylpyamme puhtaaksi ja desinfioi ne huolellisesti. Puhdista erityisen tarkasti reunojen aluset ja kolot, esimerkiksi WC-istuimen takaa. Seventh Generation Kylpyhuonesuihke on kehitetty erityisesti kylpyhuoneen pinnoille ja Seventh Generation wc-puhdistusaine wc-istuimen puhdistukseen.
 • Pese kaikki kylpyhuoneen matot.

5. Keittiö

 • Tiskaa likaiset astiat käsin, tai astianpesukoneessa – käytä Seventh Generation käsitiskiainetta tai konetiskitabletteja.
 • Puhdista jääkaappi, kaapit ja laatikot ja heitä pois kaikki elintarvikkeet, joiden parasta ennen -päivämäärä on umpeutunut.
 • Puhdista kaapit, laatikot ja jääkaappi sisäpuolelta. Jotkut keittiön laitteet kuten uuni vaativat erikoispesuaineita.
 • Pese kaikki keittiöpyyhkeet, patalaput, tabletit, liinat ja muut tekstiilit. Vaihda kaikki keittiösienet ja tiskirätit.

Lue lisää Seventh Generation -tuotteista ›