Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa: “Olet itsesi paras valmentaja”

Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa: “Olet itsesi paras valmentaja”

Päivitetty 1.2.2022

Tutustu vuorikiipeilijä Lotta Hintsan ajatuksiin itsensä johdattamisesta menestyksen tielle.

Menestys on hyvinvoinnin sivutuote

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ydintä etsiessään Lotta tukeutuu isänsä, maailmankuulun lääkärin Aki Hintsan oppeihin hyvinvoinnin ympyrästä. Ulkokehän peruspalasten – ravinnon, palautumisen, fyysisen aktiivisuuden, henkisen energian, yleisterveyden ja biomekaniikan tulee olla tasapainossa, jotta voisimme hyvin.

Ympyrän keskeltä löytyy kaikkein tärkein – ydin. Se on identiteettimme, joka kertoo kuka olet ja mitä tahdot. Jos ydin jää määrittelemättä ajautuu hyvinvointi helposti epätasapainoon, kun alamme ohjautua ulkopuolelta.

Lotan vinkit itsensä valmentamiseen

Tunne itsesi – kaikki lähtee itsetuntemuksesta. Vain tietämällä kuka olet, voit tehdä elämässäsi sellaisia päätöksiä ja ratkaisuja, jotka ohjautuvat sisältäpäin.

Tiedä mitä haluat – mieti itsellesi tavoitteet tavoitteet ja toimintasuunnitelmat, jotka oikeasti motivoivat ja ohjaavat siksi elämää kuin itsestään. Jos tavoitteet tulevat ytimemme ulkopuolelta, väsymme niihin helpommin ja ne menettävät merkityksensä nopeammin.

Pidä elämäsi ohjat omissa käsissäsi. Elämää ei aina pysty täysin kontrolloimaan, mutta voimme aina aktiivisesti valita seuraavan askeleen. Tarkastele siis nykyhetken tilannetta ja käytettävissä olevia voimavaroja rehellisesti. Nukuitko huonosti? Joskus lepopäivä voi tuoda menestystä treeniä enemmän.

Lisää Lotan vinkkejä ja pohdintoja siitä, miten vinkit peilautuvat Lotan omaan elämään löydät Arlan Hyvinvoiva minä -sivustolta!