Hedelmäsalaatti ja mansikkakastike
Tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti saa makua ja väriä mansikkakastikkeesta. Resepti noin 1,80 €/annos*.
4 annostaalle 15 min55,9 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1-2Pirkka omenaa
- 250gPirkka vihreitä viinirypäleitä
Kastike
- 1ps(500 g)Pirkka suomalaisia mansikoita (pakaste)
- 1 1/2dlPirkka appelsiinitäysmehua
- 3/4dltomusokeria
- 1tlvanilliinisokeria
Valmistus
alle 15 min- Valmista ensin kastike. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella ja notkista appelsiinimehulla sopivaksi. Lisää sokerit, sekoita ja tarkista maku.
- Leikkaa (kuoritut) omenat lohkoiksi ja poista siemenet. Irrota kuorituista sitruksista lohkot toisistaan. Puolita tai jätä rypäleet kokonaisiksi.
- Kaada mansikkakastiketta annoskulhoihin. Asettele hedelmät mansikkakastikkeen päälle.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi paloitella hedelmät pienemmiksi haarukkapaloiksi ja tarjota salaatin ja kastikkeen erikseen kulhossa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 55,9 kcal234 kJ
- Proteiinia 0,43 g
- Hiilihydraatteja12,2 g
- Rasvaa0,21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ihana raikas ja helppo jälkiruoka uuden vuoden päivänä. Kiitos!
Superhyvää!!! Tosin korvasin mandariinin appelsiinilla ja lisäsin kiiwin.
Exellent!