
Tyrni-appelsiinikiisseli
Helppo ja kauniin keltainen tyrni-appelsiinikiisseli maistuu aamu-, väli- ja iltapalana.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka tyrnimarjoja (pakaste)
- 3dlvettä
- 1 1/2dlsokeria
Valmistus
alle 30 min- Ota noin 1 dl tyrnejä koristeeksi. Hienonna loput hieman sulaneet tyrnit hienoksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa osa vedestä.
- Kaada seos kattilaan, lisää loput vedestä, appelsiinitäysmehu, sokeri ja perunajauhot. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli saostuu ja pulpahtaa muutaman kerran.
- Nosta kiisseli pois liedeltä ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle tyrnit ja hiukan sokeria, ettei kiisselin pinnalle muodostu kuorta. Anna jäähtyä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi