Inkivääriolut
Itse tehty inkivääriolut on on helppo tehdä. Raikas alkoholiton juoma, joka maistuu inkiväärin ystäväville.
8 annostayli 60 min84,9 kcal / annos (150ml)
Ainekset
8 annosta
- 150gtuoretta inkivääriä
- 1luomusitruunan kuori
- 1/2dlfariinisokeria
- 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvettä
- 1-2rklsitruunanmehua
- n. 1lPirkka vichyä tai kivennäisvettä
Valmistus
yli 60 min- Kuori inkivääri ja hienonna se veitsellä. Kuori hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori perunankuorimaveitsellä. Kiehauta inkivääri, sitruunan kuori, fariinisokeri, sokeri ja vesi kattilassa. Anna maustua vähintään tunti, mielellään yön yli.
- Siivilöi inkiväärisiirappi kannuun ja lisää sitruunanmehu. Kaada vishy tai kivennäisvesi kannuun juuri ennen tarjoamista.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 150ml100 g
- 84,9 kcal355 kJ
- Proteiinia 1,4 g
- Hiilihydraatteja18,3 g
- Rasvaa0,98 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tuo resepti ei kyllä ole inkivääriolutta nähnytkään. Oikea inkivääriolut on käymisteitse valmistettua, suunnilleen simaan verrattavaa.
Kuinka kauan tämä säilyy patenttikorkillisessa pullossa?
Poropeukalokokki tässä hei. Ensimmäistä kertaa teen, niin mitä tarkoittaa kiehauta? Eli kauanko pitää antaa kiehua?
Kädetön, kiehauttaminen tarkoittaa kuumentamista kiehumispisteeseen asti. Voit siis laittaa veden ja muut aineet kattilaan ja kuumentaa niitä kunnes vesi poreilee muutaman kerran.