• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Limettisima

Limettisima on raikas vaihtoehto perinteiselle simalle. Tällä ohjeella simaa valmistuu noin 5 litraa.
Limettisima
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 annosta
  • yli 60 min
  • 89,8 kcal / annos (200ml)

Ainekset

n. 25 annosta
    • 1isositruuna, josta mehua 3/4 dl
    • 2-3limettiä, joista mehua 1 dl
    • 5lvettä
    • 300g(4 1/2 dl)fariinisokeria
    • 350g(4 dl)sokeria
    • 1/4tlhiivaa

Pulloihin

    • Pirkka rusinoita
    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitrukset hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen ja limetin vihreä osa. Pane kuoret ja sokerit ison kattilan tai sangon pohjalle.
  2. Kiehauta 2 litraa vettä. Kaada vesi kuorien ja sokereiden päälle. Sekoita.
  3. Lisää 3 litraa vettä. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva pieneen määrään simaa ja sekoita sitten isoon määrään. Kaada joukkoon sitruksien mehut. Peitä tiiviillä kannella.
  4. Sima saa käydä pari päivää huoneenlämmössä ennen pullotusta.
  5. Pese pullot hyvin. Pane jokaisen pullon pohjalle kymmenisen rusinaa ja teelusikallinen sokeria. Siivilöi sima ja täytä pullot. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Pidä pulloja huoneenlämmössä 1-2 päivää ennen kuin siirrät ne kylmään. Sima on valmista muutamassa päivässä ja säilyy viileässä noin viikon.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200ml100 g

  • 89,8 kcal376 kJ
  • Proteiinia0,06 g
  • Hiilihydraatteja22,2 g
  • Rasvaa0,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua