Limettisima
Limettisima on raikas vaihtoehto perinteiselle simalle. Tällä ohjeella simaa valmistuu noin 5 litraa.
25 annostayli 60 min89,8 kcal / annos (200g)
Ainekset
25 annosta
- 1isositruuna, josta mehua 3/4 dl
- 2-3limettiä, joista mehua 1 dl
- 5lvettä
- 300g(4 1/2 dl)fariinisokeria
- 350g(4 dl)sokeria
- 1/4tlhiivaa
Pulloihin
- Pirkka rusinoita
- sokeria
Valmistus
yli 60 min- Pese sitrukset hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen ja limetin vihreä osa. Pane kuoret ja sokerit ison kattilan tai sangon pohjalle.
- Kiehauta 2 litraa vettä. Kaada vesi kuorien ja sokereiden päälle. Sekoita.
- Lisää 3 litraa vettä. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva pieneen määrään simaa ja sekoita sitten isoon määrään. Kaada joukkoon sitruksien mehut. Peitä tiiviillä kannella.
- Sima saa käydä pari päivää huoneenlämmössä ennen pullotusta.
- Pese pullot hyvin. Pane jokaisen pullon pohjalle kymmenisen rusinaa ja teelusikallinen sokeria. Siivilöi sima ja täytä pullot. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Pidä pulloja huoneenlämmössä 1-2 päivää ennen kuin siirrät ne kylmään. Sima on valmista muutamassa päivässä ja säilyy viileässä noin viikon.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 89,8 kcal376 kJ
- Proteiinia 0,06 g
- Hiilihydraatteja22,2 g
- Rasvaa0,04 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli tosi hyvää simaa