• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Inkiväärisima

Vappusima saa raikkaan maun tuoreesta inkivääristä. Sima ja munkit maistuvat keväisellä piknikillä.
Inkiväärisima
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 91 kcal / annos

Ainekset

    • 8lvettä
    • 2-3Luomu sitruunaa
    • 1/2kgfariinisokeria
    • 1/2kgsokeria
    • 1/4tltuorehiivaa
    • n. 6cm:n pala (n. 60 g)tuoretta inkivääriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.
  2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää kädenlämpöiseen seokseen hiiva. Kuori ja paloittele inkivääri siman joukkoon. Jätä ämpäri huoneenlämpöön yöksi esimerkiksi leivinliinalla peitettynä.
  3. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
  4. Säilytä valmis sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Annoksesta tulee noin 9 litraa valmista simaa.

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 91 kcal381 kJ
  • Proteiinia0,16 g
  • Hiilihydraatteja22,5 g
  • Rasvaa0,12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille