Hyppää sisältöön
Inkiväärisima Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Inkiväärisima

  • Annosmäärä45 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vappusima saa raikkaan maun tuoreesta inkivääristä. Sima ja munkit maistuvat keväisellä piknikillä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

45 annosta
  • 8 l vettä
  • 2–3 Luomu sitruunaa
  • 1/2 kg fariinisokeria
  • 1/2 kg sokeria
  • 1/4 tl tuorehiivaa
  • n. 6 cm:n pala (n. 60 g) tuoretta inkivääriä
  • Pirkka rusinoita

Ravintosisältö

  • Energia
    190 kJ / 45 kcal
  • Rasva
    0 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    11,1 g
  • josta sokereita
    10,9 g
  • Proteiini
    0,1 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.
  2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää kädenlämpöiseen seokseen hiiva. Kuori ja paloittele inkivääri siman joukkoon. Jätä ämpäri huoneenlämpöön yöksi esimerkiksi leivinliinalla peitettynä.
  3. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
  4. Säilytä valmis sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Annoksesta tulee noin 9 litraa valmista simaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (178 arviota)

  • Luomuneitonen
    2 vuotta sitten
    Kokeilin tehdä tällä ohjeella ja käytin veden sijasta oman pihan koivunmahlaa, koska koivumahlakausi on juuri ennen vappua :)
  • Jaakko Raappana
    4 vuotta sitten
    Maistui ihan kauhealta älkää kokeilko