Hyppää sisältöön
LonkerosohjoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lonkerosohjo

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Lonkerosohjo on trendikäs ja superhelppo jälkiruoka, joka tarjotaan graniten tapaan. Herkku toimii myös slush-tyyppisenä, lusikoitavana cocktailina.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 tlk (0,5 l)
 
 
tai
tai
1/2 dl
 
glukoosisiirappia (Dansukker)
tai
2 rkl
 
limetinmehua
tai

Ravintosisältö

Energia
384 kJ / 92 kcal
Rasva
0 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
15,1 g
josta sokereita
8,6 g
Proteiini
0,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sekoita lonkero, glukoosisiirappi ja limetinmehu pakastimen kestävässä metalli- tai lasivuoassa. Suojaa kannella tai foliolla ja laita pakastimeen.
Sekoita lonkeroseosta haarukalla 1 tunnin välein yhteensä 3–4 tuntia, kunnes juoma on muuttunut sohjomaiseksi.
Tarjoa lonkerosohjo jäähdytetyistä laseista.
Vinkki! Sohjo onnistuu myös greippilimonadista. Voit tehdä sohjon etukäteen. Sohjo säilyy käyttökelpoisena noin 5 päivää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Greippilonkero 5,5% 0,33l
    Hinta 1,92/kpl
    5,36/l
    Vain nouto
  • Pirkka karpalolonkero 4,7% 0,5l
    Hinta 2,55/kpl
    4,80/l
    Vain nouto
  • Dansukker glukoosisiirappi 400g
    Hinta 3,39/kpl
    8,48/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,32/kpl
    3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (74 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Katjuska77, resepti on testattu glukoosisiirapilla, mutta sen voi varmasti korvata esimerkiksi tavallisella sokerilla, kunahn varmistaa että sokeri on liuennut lonkeroon hyvin ennen jäähdytystä.
  • Katjuska77
    4 vuotta sitten
    Hei! Olisiko glukoosisiirappia mahdollista jättää pois tai korvata jollain muulla valmisteella?
  • Onko?
    4 vuotta sitten
    Nam