Lonkerosohjo
Lonkerosohjo on trendikäs ja superhelppo jälkiruoka, joka tarjotaan graniten tapaan. Herkku toimii myös slush-tyyppisenä, lusikoitavana cocktailina. Noin 0,65 €/annos*
5 annostayli 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1tlk(0,5 l)Pirkka greippilonkeroa tai
- Pirkka karpalolonkeroa
- 1/2dlglukoosisiirappia (Dansukker)
- 2rkllimetinmehua
Valmistus
yli 60 min- Sekoita lonkero, glukoosisiirappi ja limetinmehu pakastimen kestävässä metalli- tai lasivuoassa. Suojaa kannella tai foliolla ja laita pakastimeen.
- Sekoita lonkeroseosta haarukalla 1 tunnin välein yhteensä 3-4 tuntia, kunnes juoma on muuttunut sohjomaiseksi.
- Tarjoa lonkerosohjo jäähdytetyistä laseista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Sohjo onnistuu myös greippilimonadista. Voit tehdä sohjon etukäteen. Sohjo säilyy käyttökelpoisena noin 5 päivää. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hei! Olisiko glukoosisiirappia mahdollista jättää pois tai korvata jollain muulla valmisteella?
Katjuska77, resepti on testattu glukoosisiirapilla, mutta sen voi varmasti korvata esimerkiksi tavallisella sokerilla, kunahn varmistaa että sokeri on liuennut lonkeroon hyvin ennen jäähdytystä.
Nam