Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Halloween vaahtokarkkimadotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloween vaahtokarkkimadot

Vaahtokarkkien valmistaminen glukoosisiirapin avulla on helppoa. Voit maustaa massan myös vanilja-aromilla.

  • 25-50 annosta
  • yli 60 min
  • 276 kcal / 100 g

Ainekset

25-50 annosta
    • 8-10kpl(17 g)liivatelehtiä
    • 2 1/4dlsokeria
    • 100gDansukker glukoosisiirappia
    • 3/4dlvettä
    • 4(110 g)valkuaista
    • ripaus suolaa
    • 1(n. 1 rkl)sitruunan raastettu kuori
    • vihreää elintarvikeväriä (jauhetta tai geeliväriä)

Lisäksi

    • 2dltomusokeria
    • 2dlmaissitärkkelystä (Maizena)

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmistele ensin tarjottimet tai pellit (2-3 kpl), joihin pursotat vaahtokarkkimassan. Sekoita keskenään tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi seosta tasainen kerros tarjottimille tai pelleille. Säästä loput valmiita vaahtokarkkeja varten.
  2. Upota liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Mittaa pieneen kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes seoksen lämpötila on 118 astetta. Käytä lämpötilan mittaamiseen joko sokerilämpömittaria tai elektronista lämpömittaria.
  3. Erottele sokeriseoksen kuumentuessa huoneenlämpöiset valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaisia ensin pienellä teholla. Kun vaahtoon on muodostunut paljon pieniä tasaisen kokoisia kuplia, lisää ripaus suolaa ja nosta tehoa. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi. Valuta 118-asteinen sokeriseos valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten.
  4. Purista liivatteista vesi ja siirrä ne samaan kattilaan, jossa valmistit sokerisiirapin. Lisää vielä 2 rkl vettä ja kuumenna, jotta liivatteet sulavat veteen. Valuta liivateseos valkuaisten joukkoon huolellisesti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massa on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita massaan sitruunankuoriraaste ja elintarvikeväri. Väri saa olla voimakkaan vihreä.
  5. Siirrä vaahtokarkkimassa isoon pursotinpussiin. Voit käyttää joko pyöreää tai tähtimäistä pursotinterää eli tyllaa. Pursota vaahtokarkkimassasta tomusokeri-maissitärkkelysseoksen päälle suikeroita matoja. Anna kuivua 4-8 tuntia. Kuivumisaika riippuu vaahtokarkkien koosta.
  6. Siivilöi kuivuneiden vaahtokarkkimatojen päälle hieman tomusokeri-maissitärkkelysseosta. Pyöräytä vaahtokarkit tomusokeriseoksessa ja ravista ylimääräinen jauho pois siivilän avulla. Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä astiassa noin viikon.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös levittää vaahtokarkkimassan suorakaiteen muotoiseen astiaan. Anna massan kuivua mielellään yön yli ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia paloja.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 276 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia3,7 g
  • Hiilihydraatteja64,2 g
  • Rasvaa0,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker glukoosisiirappi 400g
    Dansukker glukoosisiirappi 400g
    2,89/kpl7,23/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,78/kpl4,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
    Dr. Oetker Vihreä elintarvikeväri 30ml
    2,29/kpl76,33/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    1,65/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua