Halloween vaahtokarkkimadot
- Annosmäärä25–50 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Vaahtokarkkien valmistaminen glukoosisiirapin avulla on helppoa. Voit maustaa massan myös vanilja-aromilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
25–50 annosta
8–10 kpl (17 g) | liivatelehtiä tai |
2 1/4 dl | sokeria tai |
100 g | Dansukker glukoosisiirappia tai |
3/4 dl | vettä tai |
4 (110 g) | valkuaista tai |
ripaus | suolaa tai |
1 (n. 1 rkl) | sitruunan raastettu kuori tai |
vihreää elintarvikeväriä (jauhetta tai geeliväriä) tai | |
Lisäksi | |
---|---|
2 dl | tomusokeria tai |
2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmistele ensin tarjottimet tai pellit (2–3 kpl), joihin pursotat vaahtokarkkimassan. Sekoita keskenään tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi seosta tasainen kerros tarjottimille tai pelleille. Säästä loput valmiita vaahtokarkkeja varten.
Upota liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Mittaa pieneen kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes seoksen lämpötila on 118 astetta. Käytä lämpötilan mittaamiseen joko sokerilämpömittaria tai elektronista lämpömittaria.
Erottele sokeriseoksen kuumentuessa huoneenlämpöiset valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaisia ensin pienellä teholla. Kun vaahtoon on muodostunut paljon pieniä tasaisen kokoisia kuplia, lisää ripaus suolaa ja nosta tehoa. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi. Valuta 118-asteinen sokeriseos valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten.
Purista liivatteista vesi ja siirrä ne samaan kattilaan, jossa valmistit sokerisiirapin. Lisää vielä 2 rkl vettä ja kuumenna, jotta liivatteet sulavat veteen. Valuta liivateseos valkuaisten joukkoon huolellisesti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massa on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita massaan sitruunankuoriraaste ja elintarvikeväri. Väri saa olla voimakkaan vihreä.
Siirrä vaahtokarkkimassa isoon pursotinpussiin. Voit käyttää joko pyöreää tai tähtimäistä pursotinterää eli tyllaa. Pursota vaahtokarkkimassasta tomusokeri-maissitärkkelysseoksen päälle suikeroita matoja. Anna kuivua 4–8 tuntia. Kuivumisaika riippuu vaahtokarkkien koosta.
Siivilöi kuivuneiden vaahtokarkkimatojen päälle hieman tomusokeri-maissitärkkelysseosta. Pyöräytä vaahtokarkit tomusokeriseoksessa ja ravista ylimääräinen jauho pois siivilän avulla. Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä astiassa noin viikon.
Vinkki! Voit myös levittää vaahtokarkkimassan suorakaiteen muotoiseen astiaan. Anna massan kuivua mielellään yön yli ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia paloja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.