Itse tehty jäätelö
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Aitoa vaniljaa sisältävä itse tehty vaniljajäätelö on kermaisen täyteläinen herkku. Glukoosisiirappi antaa jäätelölle sileän rakenteen.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
1 tlk (2 dl) | tai |
2 tl | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | glukoosisiirappia (Dansukker) tai |
1 | halkaistu vaniljatanko tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 423 kJ / 343 kcal |
Rasva | 21 g |
Hiilihydraatit | 33 g |
Proteiini | 5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja vatkaa se tasaisesti seokseen.
Sekoita kerma ja kananmuna-siirappiseos varovasti kaapimella tasaiseksi.
Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutamia kertoja noin 20 minuutin välein. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt.
Annostele jäätelö annoskulhoihin ja tarjoa esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa: Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä käyttöohjeissa mainittu aika tai kunnes rakenne on sopivaa. Siirrä jäätelö vuokaan tai pakasterasiaan ja nosta pakastimeen tarvittaessa vielä hetkeksi kelmulla tai kannella peitettynä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(40 arviota)
- yli 60 min4,0(23 arviota)
- yli 60 min3,2(84 arviota)
- yli 60 min4,0(276 arviota)
- 30 - 60 min4,0(47 arviota)
- yli 60 min3,9(21 arviota)
- yli 60 min3,9(47 arviota)
- yli 60 min3,8(65 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (85 arviota)
- Hyvää1 vuosi sittenHyvää tuli! Itse tykkään vahvasta vaniljan mausta, joten leikkasin pieneksi silpuksi vaniljatangon kuoren. Siinnä kun on paljon makua ja syötävää sekin on.
- PS3 vuotta sittenHYVÄÄ
- ei ihan onnistunut4 vuotta sittenKaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes laitoin seoksen jäätelökoneeseen. Massan tilavuus suunnilleen puolittui koneen kirnutessa jäätelöä ja lopputulos oli aika tiukkaa tavaraa. Ihmettelinkin, kun ohje neuvoo kohdassa 2. sekoittamaan vaahdot "varovasti" tasaiseksi. Jäätelökone on kaikkea muuta kuin varovainen hämmentäjä...
- Jäätelö5 vuotta sittenTuli hyvää! Kuinka kauan jäätelö säilyy pakkasessa hyvänä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJäätelö, itse tehty jäätelö säilyy pakastimessa hyvänä noin viikon. Kerran sulanutta jäätelöä ei kannata enää pakastaa uudelleen.
- herkkusuu5 vuotta sittenVoiko glukoosisiirapin korvata vähemmän teollisella siirapilla ja mihin ihmeeseen kotileipuri tarvitsee glukoosisiirappia?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenherkkusuu, glukoosisiirappi antaa jäätelölle sille ominaisen, samettisen rakenteen, koska siirappi estää suurien jääkiteiden muodostumisen jäädytettäessä. Jälkiruan rakenne voi siis kärsiä, jos siirapin korvaa muilla makeuttajilla.