Itse tehty jäätelöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty jäätelö

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Aitoa vaniljaa sisältävä itse tehty vaniljajäätelö on kermaisen täyteläinen herkku. Glukoosisiirappi antaa jäätelölle sileän rakenteen.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
1 tlk (2 dl)
 
tai
2 tl
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 dl
 
glukoosisiirappia (Dansukker)
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai

Ravintosisältö

Energia
1 423 kJ / 343 kcal
Rasva
21 g
josta tyydyttynyttä
12,8 g
Hiilihydraatit
32,5 g
josta sokereita
13,2 g
Proteiini
4,6 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja vatkaa se tasaisesti seokseen.

Sekoita kerma ja kananmuna-siirappiseos varovasti kaapimella tasaiseksi.

Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutamia kertoja noin 20 minuutin välein. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt.

Annostele jäätelö annoskulhoihin ja tarjoa esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa: Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä käyttöohjeissa mainittu aika tai kunnes rakenne on sopivaa. Siirrä jäätelö vuokaan tai pakasterasiaan ja nosta pakastimeen tarvittaessa vielä hetkeksi kelmulla tai kannella peitettynä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (89 arviota)

  • Pliis vastatkaa
    10 kuukautta sitten
    Voiko jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia? Muuten oli hyvää.
  • Pliis vastatkaa
    10 kuukautta sitten
    Voiko jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    Pliis vastatkaa, glukoosisiirappi antaa jäätelölle sileän rakenteen ja estää suurten jääkiteiden muodostumista, joten suosittelemme sen käyttämistä itse tehtyä jäätelöä valmistaessa. Toki voit halutessasi kokeilla valmistusta myös ilman sitä, mutta jäätelön rakenne saattaa hieman muuttua.
  • Elli Gardiner
    10 kuukautta sitten
    Tämä on todella täyteläinen ja todella vanilijaista. Tämä on minun makuuni.
  • Hyvää
    2 vuotta sitten
    Hyvää tuli! Itse tykkään vahvasta vaniljan mausta, joten leikkasin pieneksi silpuksi vaniljatangon kuoren. Siinnä kun on paljon makua ja syötävää sekin on.
  • PS
    4 vuotta sitten
    HYVÄÄ
  • ei ihan onnistunut
    4 vuotta sitten
    Kaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes laitoin seoksen jäätelökoneeseen. Massan tilavuus suunnilleen puolittui koneen kirnutessa jäätelöä ja lopputulos oli aika tiukkaa tavaraa. Ihmettelinkin, kun ohje neuvoo kohdassa 2. sekoittamaan vaahdot "varovasti" tasaiseksi. Jäätelökone on kaikkea muuta kuin varovainen hämmentäjä...
  • Jäätelö
    6 vuotta sitten
    Tuli hyvää! Kuinka kauan jäätelö säilyy pakkasessa hyvänä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Jäätelö, itse tehty jäätelö säilyy pakastimessa hyvänä noin viikon. Kerran sulanutta jäätelöä ei kannata enää pakastaa uudelleen.
  • herkkusuu
    6 vuotta sitten
    Voiko glukoosisiirapin korvata vähemmän teollisella siirapilla ja mihin ihmeeseen kotileipuri tarvitsee glukoosisiirappia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    herkkusuu, glukoosisiirappi antaa jäätelölle sille ominaisen, samettisen rakenteen, koska siirappi estää suurien jääkiteiden muodostumisen jäädytettäessä. Jälkiruan rakenne voi siis kärsiä, jos siirapin korvaa muilla makeuttajilla.