Itse tehty jäätelö
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Aitoa vaniljaa sisältävä itse tehty vaniljajäätelö on kermaisen täyteläinen herkku. Glukoosisiirappi antaa jäätelölle sileän rakenteen.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
- 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl glukoosisiirappia (Dansukker)
- 1 halkaistu vaniljatanko
Ravintosisältö
- Energia1 423 kJ / 343 kcal
- Rasva21 g
- josta tyydyttynyttä12,8 g
- Hiilihydraatit32,5 g
- josta sokereita13,2 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja vatkaa se tasaisesti seokseen.
- Sekoita kerma ja kananmuna-siirappiseos varovasti kaapimella tasaiseksi.
- Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutamia kertoja noin 20 minuutin välein. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt.
- Annostele jäätelö annoskulhoihin ja tarjoa esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa: Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä käyttöohjeissa mainittu aika tai kunnes rakenne on sopivaa. Siirrä jäätelö vuokaan tai pakasterasiaan ja nosta pakastimeen tarvittaessa vielä hetkeksi kelmulla tai kannella peitettynä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dansukker glukoosisiirappi 400gHinta 3,39/kpl8,48/kg
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(43 arviota)
- yli 60 min4,1(28 arviota)
- yli 60 min3,1(90 arviota)
- yli 60 min3,9(298 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min3,9(64 arviota)
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- 30 - 60 min4,1(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (94 arviota)
- Pliis vastatkaa1 vuosi sittenVoiko jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia? Muuten oli hyvää.
- Pliis vastatkaa1 vuosi sittenVoiko jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPliis vastatkaa, glukoosisiirappi antaa jäätelölle sileän rakenteen ja estää suurten jääkiteiden muodostumista, joten suosittelemme sen käyttämistä itse tehtyä jäätelöä valmistaessa. Toki voit halutessasi kokeilla valmistusta myös ilman sitä, mutta jäätelön rakenne saattaa hieman muuttua.
- Elli Gardiner1 vuosi sittenTämä on todella täyteläinen ja todella vanilijaista. Tämä on minun makuuni.
- Hyvää3 vuotta sittenHyvää tuli! Itse tykkään vahvasta vaniljan mausta, joten leikkasin pieneksi silpuksi vaniljatangon kuoren. Siinnä kun on paljon makua ja syötävää sekin on.
- PS5 vuotta sittenHYVÄÄ
- ei ihan onnistunut5 vuotta sittenKaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes laitoin seoksen jäätelökoneeseen. Massan tilavuus suunnilleen puolittui koneen kirnutessa jäätelöä ja lopputulos oli aika tiukkaa tavaraa. Ihmettelinkin, kun ohje neuvoo kohdassa 2. sekoittamaan vaahdot "varovasti" tasaiseksi. Jäätelökone on kaikkea muuta kuin varovainen hämmentäjä...
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenJäätelö, itse tehty jäätelö säilyy pakastimessa hyvänä noin viikon. Kerran sulanutta jäätelöä ei kannata enää pakastaa uudelleen.
- Jäätelö7 vuotta sittenTuli hyvää! Kuinka kauan jäätelö säilyy pakkasessa hyvänä?
- herkkusuu7 vuotta sittenVoiko glukoosisiirapin korvata vähemmän teollisella siirapilla ja mihin ihmeeseen kotileipuri tarvitsee glukoosisiirappia?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenherkkusuu, glukoosisiirappi antaa jäätelölle sille ominaisen, samettisen rakenteen, koska siirappi estää suurien jääkiteiden muodostumisen jäädytettäessä. Jälkiruan rakenne voi siis kärsiä, jos siirapin korvaa muilla makeuttajilla.