Hyppää sisältöön
Itse tehty jäätelöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty jäätelö

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Aitoa vaniljaa sisältävä itse tehty vaniljajäätelö on kermaisen täyteläinen herkku. Glukoosisiirappi antaa jäätelölle sileän rakenteen.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    1 423 kJ / 343 kcal
  • Rasva
    21 g
  • josta tyydyttynyttä
    12,8 g
  • Hiilihydraatit
    32,5 g
  • josta sokereita
    13,2 g
  • Proteiini
    4,6 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja vatkaa se tasaisesti seokseen.
  2. Sekoita kerma ja kananmuna-siirappiseos varovasti kaapimella tasaiseksi.
  3. Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutamia kertoja noin 20 minuutin välein. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt.
  4. Annostele jäätelö annoskulhoihin ja tarjoa esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa: Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä käyttöohjeissa mainittu aika tai kunnes rakenne on sopivaa. Siirrä jäätelö vuokaan tai pakasterasiaan ja nosta pakastimeen tarvittaessa vielä hetkeksi kelmulla tai kannella peitettynä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dansukker glukoosisiirappi 400g
    Hinta 3,39/kpl
    8,48/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Plussa-etu
    Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    7,50/l
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (94 arviota)

  • Pliis vastatkaa
    1 vuosi sitten
    Voiko jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia? Muuten oli hyvää.
  • Pliis vastatkaa
    1 vuosi sitten
    Voiko jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Pliis vastatkaa, glukoosisiirappi antaa jäätelölle sileän rakenteen ja estää suurten jääkiteiden muodostumista, joten suosittelemme sen käyttämistä itse tehtyä jäätelöä valmistaessa. Toki voit halutessasi kokeilla valmistusta myös ilman sitä, mutta jäätelön rakenne saattaa hieman muuttua.
  • Elli Gardiner
    1 vuosi sitten
    Tämä on todella täyteläinen ja todella vanilijaista. Tämä on minun makuuni.
  • Hyvää
    3 vuotta sitten
    Hyvää tuli! Itse tykkään vahvasta vaniljan mausta, joten leikkasin pieneksi silpuksi vaniljatangon kuoren. Siinnä kun on paljon makua ja syötävää sekin on.
  • PS
    5 vuotta sitten
    HYVÄÄ
  • ei ihan onnistunut
    5 vuotta sitten
    Kaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes laitoin seoksen jäätelökoneeseen. Massan tilavuus suunnilleen puolittui koneen kirnutessa jäätelöä ja lopputulos oli aika tiukkaa tavaraa. Ihmettelinkin, kun ohje neuvoo kohdassa 2. sekoittamaan vaahdot "varovasti" tasaiseksi. Jäätelökone on kaikkea muuta kuin varovainen hämmentäjä...
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Jäätelö, itse tehty jäätelö säilyy pakastimessa hyvänä noin viikon. Kerran sulanutta jäätelöä ei kannata enää pakastaa uudelleen.
  • Jäätelö
    7 vuotta sitten
    Tuli hyvää! Kuinka kauan jäätelö säilyy pakkasessa hyvänä?
  • herkkusuu
    7 vuotta sitten
    Voiko glukoosisiirapin korvata vähemmän teollisella siirapilla ja mihin ihmeeseen kotileipuri tarvitsee glukoosisiirappia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    herkkusuu, glukoosisiirappi antaa jäätelölle sille ominaisen, samettisen rakenteen, koska siirappi estää suurien jääkiteiden muodostumisen jäädytettäessä. Jälkiruan rakenne voi siis kärsiä, jos siirapin korvaa muilla makeuttajilla.