Paahdettu valkosipulimajoneesi
Majoneesit ja grillissä valmistetut ruoat ovat erottamaton pari. Tarjoa paahdettu valkosipulimajoneesi grillattujen vihannesten, lihojen ja äyriäisten kanssa.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2dlmajoneesia
- 4valkosipulinkynttä
- 1rklrypsiöljyä
- 1rklsitruunanmehua
- 1rkloliiviöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kuori valkosipulinkynnet, laita ne folioon ja kaada rypsiöljy päälle. Sulje folio.
- Kypsennä grillissä keskilämmöllä kunnes valkosipulit ovat pehmeitä (20-30 minuuttia).
- Purista sitruunan mehu.
- Soseuta jäähtyneet valkosipulin kynnet ja majoneesi sauvasekoittimella. Lisää sitruunanmehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
jos ei halua grillissä laittaa niin miten uunissa?
Mirkku, majoneesin voi valmistaa myös uunissa. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä.
Puoli ruukkua mustapippuria? Minkähän vetonen ruukku se pitää olla?
Anja, oikea määrä kuuluisi olla 1/2 tl mustapippuria. Reseptiin korjataan kyseinen kohta.