• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdettu valkosipulimajoneesiReseptin teki kumppani

Paahdettu valkosipulimajoneesi

Majoneesit ja grillissä valmistetut ruoat ovat erottamaton pari. Tarjoa paahdettu valkosipulimajoneesi grillattujen vihannesten, lihojen ja äyriäisten kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2dlmajoneesia
    • 4valkosipulinkynttä
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori valkosipulinkynnet, laita ne folioon ja kaada rypsiöljy päälle. Sulje folio.
  2. Kypsennä grillissä keskilämmöllä kunnes valkosipulit ovat pehmeitä (20-30 minuuttia).
  3. Purista sitruunan mehu.
  4. Soseuta jäähtyneet valkosipulin kynnet ja majoneesi sauvasekoittimella. Lisää sitruunanmehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
  • Mirkku2.8.2018

    jos ei halua grillissä laittaa niin miten uunissa?

  • K-Kuluttajapalvelu2.8.2018

    Mirkku, majoneesin voi valmistaa myös uunissa. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä.

  • Anja13.6.2018

    Puoli ruukkua mustapippuria? Minkähän vetonen ruukku se pitää olla?

  • K-Kuluttajapalvelu13.6.2018

    Anja, oikea määrä kuuluisi olla 1/2 tl mustapippuria. Reseptiin korjataan kyseinen kohta.