Gremolata-porkkanatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gremolata-porkkanat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Paahdetut porkkanat maustuvat raikkaaksi lisäkkeeksi sitruunalla, lehtipersiljalla ja valkosipulilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
Pirkka porkkanoita
tai
3
 
punasipulia
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 ruukku
 
lehtipersiljaa
tai
1
 
sitruunan kuori
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai

Ravintosisältö

Energia
287 kJ / 69 kcal
Rasva
4,6 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
4,5 g
josta sokereita
3,8 g
Proteiini
0,9 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja paloittele sipulit. Siirrä porkkanat ja sipulit uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.

Valuta kasviksille öljy ja ripota suola.

Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Hienonna persilja. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita persiljasilppu, sitruunankuori ja valkosipuli keskenään ja sitten lämpimiin porkkanoihin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Järvikylä Lehtipersilja rasia 20g
    Hinta 2,49/kpl
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (75 arviota)

  • Pekka
    8 kuukautta sitten
    Mainio lisäke monen ruoan seuraksi.
  • Maria
    7 vuotta sitten
    Olipas hyvä resepti, vähän tylsä ja arkinen porkkana ihan uudella tvistillä! NAM!