• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gremolata-porkkanatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gremolata-porkkanat

Paahdetut porkkanat maustuvat raikkaaksi lisäkkeeksi sitruunalla, lehtipersiljalla ja valkosipulilla. N. 0,80€/annos*.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500gPirkka porkkanoita
    • 3punasipulia
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1ruukkulehtipersiljaa
    • 1sitruunan kuori
    • 2valkosipulinkynttä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja paloittele sipulit. Siirrä porkkanat ja sipulit uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Valuta kasviksille öljy ja ripota suola.
  3. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Hienonna persilja. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita persiljasilppu, sitruunankuori ja valkosipuli keskenään ja sitten lämpimiin porkkanoihin.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 43 arvostelua