• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
GremolataReseptin teki kumppani

Gremolata

Raikkaassa ja pirteässä gremolatassa maistuvat sitruuna, valkosipuli ja lehtipersilja. Se sopii erityisen hyvin grillatuille lihoille.

  • 4 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

4 annosta
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1luomusitruuna
    • 3ruukkualehtipersiljaa
    • 1dlrypsiöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori valkosipulinkynsi.
  2. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoresta keltainen osa (2 tl) ja purista sitruunan mehu (1/2 dl).
  3. Soseuta lehtipersilja, valkosipuli, sitruunan kuori ja mehu sekä rypsiöljy sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Nosta kylmään maustumaan.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu