• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raikas mansikka-banaanisalaatti

Valmista helppo kesäinen jälkiruoka tuoreista mansikoista ja banaanista. Tarjoa mansikka-banaanisalaatti sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Raikas mansikka-banaanisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 15 min
  • 64,9 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 1ps(340 g)minibanaaneja tai
    • 2isoabanaania
    • 5dl(250 g)tuoreita mansikoita
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklfariinisokeria
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1/2dltuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Viipaloi banaanit ja mansikat. Mittaa sitruunanmehu, fariinisokeri ja sitruunankuoriraaste kulhoon. Sekoita, kunnes fariinisokeri on liuennut. Lisää kulhoon banaanit ja mansikat. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  2. Ripottele salaatin päälle hienonnettua minttua tai sitruunamelissaa juuri ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 64,9 kcal271 kJ
  • Proteiinia0,75 g
  • Hiilihydraatteja14,1 g
  • Rasvaa0,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille