Sourcream & onion -perunat
Perunalastuista tuttu sourcream&onion -maku ihastuttaa varhaisperunoiden makuna. Grillatut perunat tarjotaan sipulijauheella maustetun ranskankerman kanssa. Noin 1,35€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1kgpieniä varhaisperunoita
- 2rklrypsiöljyä
- 2-3tlsormisuolaa
- 2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1/2tlsormisuolaa
- 4nippusipulin vartta tai kevätsipulia
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Pese perunat ja kuivaa ne talouspaperilla. Pyöräytä perunat kulhossa öljyssä ja mausta sormisuolalla.
- Grillaa perunat parilalevyn päällä välillä käännellen noin 15 minuuttia. Voit myös kypsentää perunat 225-asteessa pellillä uunin ylätasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät ja pinta saanut väriä. Kypsymisaika riippuu perunoiden koosta.
- Sekoita ranskankerma, sipulijauhe ja suola keskenään. Laita kastike jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi. Suikaloi sipulinvarret.
- Levitä ranskankerma laakealle tarjoilulautaselle. Nosta päälle grillatut perunat ja ripottele pinnalle sipulit. Mausta mustapippurilla. Tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Vaihda ranskankerma kaurafraicheen, niin ruoka on vegaaninen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi