• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaamunat

Suklaamunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 15 min
  • 524 kcal / 100 g

Ainekset

Valmistus

alle 15 min
  1. Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan mikrossa, vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä.
  2. Levitä leivinpaperi pellin päälle ja piirrä haluamasi kokoisia pääsiäismunien ääriviivat paperille. Levitä suklaa ääriviivojen sisään.
  3. Sulata valkoinen suklaa ja pursota munille koristekuvioita.
  4. Koristele munat makeisilla. (Liitulakut voit viipaloida terävällä veitsellä.) Nosta pelti jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi tai anna jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.
  5. Irrota suklaamunat leivinpaperista ja asettele tarjolle laakealle vadille tai anna lahjaksi sellofaaniin käärittynä. Huom! Säilytä suklaamunia joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Ne säilyvät noin 3 päivää harmaantumatta. (Harmaantuminen vaikuttaa vain ulkonäköön, ei makuun.)

Ravintosisältö per 100 g

  • 524 kcal2 190 kJ
  • Proteiinia5,4 g
  • Hiilihydraatteja53,8 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille