Suolaiset joulutortut
Suolaisissa joulutortuissa on herkullinen feta-pinaattitäyte. Kukan muotoiset tortut näyttävät hauskoilta ja ovat yllättävän helppoja tehdä. Noin 0,50€/annos.*
- 12 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
12 kpl
- 1pkt(500 g)Pirkka lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2rklrypsiöljyä
- 1ps(150 g)Pirkka hienonnettua pinaattia (pakaste)
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1/2tlkuivattua minttua
- 1/2tlmustapippuria
- ripausPirkka kanelia
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
30 - 60 min- Levitä lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille. Levyt on helpompi leikata siististi, kun ne ovat vielä vähän kohmeisia.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä öljyssä pannulla. Lisää pannulle pinaatti ja paista, kunnes pinaatti on sulanut ja enin neste haihtunut. Anna jäähtyä.
- Murenna feta. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään.
- Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Leikkaa neliöiden nurkkiin reunojen suuntaiset viillot. Jaa täyte torttujen keskelle. Nosta uloimmat kulmat neliön keskelle ja nipistä tiukasti kiinni. Voitele tortut munalla. (Ripottele pinnalle halutessasi auringonkukansiemeniä).
- Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tarpeetonta kuullotella valkosipulia, kun se ei kuullotu. Osaamattomissa käsissä palaa vaan. Kypsyy tarpeeksi muun massan mukana uunissa. Muutoin aivan maukas kokonaisuus. Olen ennenkin tehnyt, mutta suljettuna pasteijana. Tää kukkaversio oli kiva.
Nämä yllättivät! Yksi parhaimmista pikkusuolaisten resepteistä, mitä olen kokeillut. Saivat kiitosta, ja kaikki menivät. Ajattelin, että jätän mintun pois, koska en pidä siitä. Laitoin kuitenkin puolet ilman minttua ja puolet mintulla. Harmitti jälkeenpäin, ettei kaikissa ollut minttua. Kiitos tästä reseptistä sen keksijälle.