Feta-parsapasteijatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-parsapasteijat

  • Annosmäärä9 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Helpot feta-parsapasteijat tehdään valmiista voitaikinasta, tuoreesta parsasta ja fetasta. Tarjoa pasteijat paistopäivänä, jotta taikina pysyy rapeana.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

9 kpl
1 pkt (500 g)
 
tai
1 nippu (500 g)
 
tuoretta vihreää parsaa
tai
1/2 pkt (à 200 g)
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
(1/2 tl
 
kuivattua minttua)
tai
1
 
kananmuna
tai

Ravintosisältö

Energia
823 kJ / 197 kcal
Rasva
12 g
josta tyydyttynyttä
6,5 g
Hiilihydraatit
14,7 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
6 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 35 cm) ja leikkaa levystä 9 suorakaiteen muotoista palaa.

Huuhtele parsat ja kuori ne tarvittaessa ohuelti kuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).

Murusta fetajuustoa taikinoiden keskelle, mausta mustapippurilla ja mintulla. Jaa parsat (1–2 kpl) taikinalevyille kulmasta kulmaan. Taita vapaat kulmat keskelle päällekkäin ja nipistä hieman kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla.

Paista 225-asteessa noin 12 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pasteijat saaneet hieman väriä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    14,95/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
  • Parsa vihreä 450g 1lk
    Hinta 5,49/kpl
    12,20/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (30 arviota)

  • Inari
    2 kuukautta sitten
    Veganisoin respetin käyttämällä Pirkka lehtitaikinalevyjä, Violife Greek White juustoa ja Terra Veganen Megga-Exxiä voiteluun. Toimi todella hyvin ja oli todella herkullista.
  • Feta
    5 vuotta sitten
    *suorakaidetta