Feta-parsapasteijat
Helpot feta-parsapasteijat tehdään valmiista voitaikinasta, tuoreesta parsasta ja fetasta. Tarjoa pasteijat paistopäivänä, jotta taikina pysyy rapeana. Noin 1,10€/kpl*
9 kplyli 60 min
Ainekset
9 kpl
- 1nippu(500 g)tuoretta vihreää parsaa
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1/2tlmustapippuria
- (1/2 tlkuivattua minttua)
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 35 cm) ja leikkaa levystä 9 suorakaiteen muotoista palaa.
- Huuhtele parsat ja kuori ne tarvittaessa ohuelti kuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
- Murusta fetajuustoa taikinoiden keskelle, mausta mustapippurilla ja mintulla. Jaa parsat (1-2 kpl) taikinalevyille kulmasta kulmaan. Taita vapaat kulmat keskelle päällekkäin ja nipistä hieman kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla.
- Paista 225-asteessa noin 12 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pasteijat saaneet hieman väriä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
*suorakaidetta
Raa'aksi jäi taikina.. Jäiköhän liian paksuksi taikina? :/ sain 8 suoranaisesta.