Feta-parsapasteijat
- Annosmäärä9 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Helpot feta-parsapasteijat tehdään valmiista voitaikinasta, tuoreesta parsasta ja fetasta. Tarjoa pasteijat paistopäivänä, jotta taikina pysyy rapeana.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
9 kpl
1 pkt (500 g) | tai |
1 nippu (500 g) | tuoretta vihreää parsaa tai |
1/2 pkt (à 200 g) | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
(1/2 tl | kuivattua minttua) tai |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 823 kJ / 197 kcal |
Rasva | 12 g |
josta tyydyttynyttä | 6,5 g |
Hiilihydraatit | 14,7 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 35 cm) ja leikkaa levystä 9 suorakaiteen muotoista palaa.
Huuhtele parsat ja kuori ne tarvittaessa ohuelti kuorimaveitsellä nupusta alaspäin. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).
Murusta fetajuustoa taikinoiden keskelle, mausta mustapippurilla ja mintulla. Jaa parsat (1–2 kpl) taikinalevyille kulmasta kulmaan. Taita vapaat kulmat keskelle päällekkäin ja nipistä hieman kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla.
Paista 225-asteessa noin 12 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pasteijat saaneet hieman väriä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Plussa-etu −17 %Pirkka Parhaat fetajuusto 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Minttu 8g tölkkiHinta 1,35/kpl168,75/kg
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Parsa vihreä 250g 1lkHinta 5,95/kpl23,80/kg
- Plussa-etu −20 %Fontana Feta 150g OriginalPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl (25,00/kg)
- Plussa-etu −16 %Patros Feta 150gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl19,93/kgIlman Plussa-korttia 3,59/kpl (23,93/kg)
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Santa Maria Minttu, purkki 9gHinta 1,69/kpl187,78/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(76 arviota)
- alle 15 min3,8(57 arviota)
- yli 60 min4,4(134 arviota)
- 30 - 60 min3,9(106 arviota)
- 30 - 60 min3,5(11 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
- yli 60 min4,2(52 arviota)
- alle 30 min3,8(92 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (30 arviota)
- Inari10 kuukautta sittenVeganisoin respetin käyttämällä Pirkka lehtitaikinalevyjä, Violife Greek White juustoa ja Terra Veganen Megga-Exxiä voiteluun. Toimi todella hyvin ja oli todella herkullista.
- Feta5 vuotta sitten*suorakaidetta