• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vuohenjuustopiirakka

Vuohenjuustopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Viipaloi myös sellerin varret. Sulata pinaatti ja valuta se.
  3. Kuumenna voi paistokasarissa ja kuullota siinä vihannesviipaleet. Lisää kasariin pinaatti ja sekoita. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla, anna jäähtyä.
  4. Kauli voitaikina pari senttiä suuremmaksi kuin paistovuoka. (Vuoan koko 25 cm x 32 cm.) Leikkaa taikinan reunasta noin 1 cm:n levyiset suikaleet koristeeksi.
  5. Voitele vuoka ja siirrä taikinalevy vuokaan niin, että se peittää pohjan ja reunat puoliväliin. Levitä vihannestäyte vuokaan.
  6. Sekoita keskenään munat ja ruokakerma. Mausta ripauksella mustapippuria. Kaada seos vuokaan. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä kiekot päällimmäiseksi.
  7. Pyöritä koristeeksi jätetyistä suikaleista kaksinkertainen punos. Ympäröi punoksella piirakan reuna. Voitele koriste.
  8. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 230 kcal964 kJ
  • Proteiinia8,39 g
  • Hiilihydraatteja11,2 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6
  • kotikokki17.2.2016

    Oikein hyvä ja helppo piirakka! Vähän muokkasin reseptiä lisäämällä mm. tomaattia. Tätä tehty jo useampi kerta tarjottavaksi vieraille ja aina on kehuttu!