Vuohenjuustopiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pkt (500 g) | tai |
2 | isoa sipulia tai |
1 (250 g) | purjo tai |
2 | lehtisellerin vartta tai |
1 ps (150 g) | tai |
2 rkl | voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
mustapippurirouhetta tai | |
3 | kananmunaa tai |
1 tlk (2 dl) | ruokakermaa tai |
300 g | vuohenjuustoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 788 kJ / 189 kcal |
Rasva | 13,8 g |
josta tyydyttynyttä | 8 g |
Hiilihydraatit | 9,9 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Viipaloi myös sellerin varret. Sulata pinaatti ja valuta se.
Kuumenna voi paistokasarissa ja kuullota siinä vihannesviipaleet. Lisää kasariin pinaatti ja sekoita. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla, anna jäähtyä.
Kauli voitaikina pari senttiä suuremmaksi kuin paistovuoka. (Vuoan koko 25 cm x 32 cm.) Leikkaa taikinan reunasta noin 1 cm:n levyiset suikaleet koristeeksi.
Voitele vuoka ja siirrä taikinalevy vuokaan niin, että se peittää pohjan ja reunat puoliväliin. Levitä vihannestäyte vuokaan.
Sekoita keskenään munat ja ruokakerma. Mausta ripauksella mustapippuria. Kaada seos vuokaan. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä kiekot päällimmäiseksi.
Pyöritä koristeeksi jätetyistä suikaleista kaksinkertainen punos. Ympäröi punoksella piirakan reuna. Voitele koriste.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,59/kpl5,18/kg
- Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakasteHinta 0,40/kpl2,67/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15% laktoositon UHTHinta 2,09/kpl10,45/l
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,90/kpl3,59/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Apetit kotimainen pinaatti 150g pakasteHinta 1,19/kpl7,93/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Plussa-etu −27 %Flora Ruoka 15% 2,5dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl3,33/lIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (4,60/l)
- Président Sainte Maure vuohenjuusto 200gHinta 5,09/kpl25,45/kg
- Plussa-etu −12 %Soignon Sainte Maure 400g vuohenmaitojuusto 400 g kypsyttämätönPlussa-kortillaEtuhinta 7,99/kpl19,98/kgIlman Plussa-korttia 9,15/kpl (22,88/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(45 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,4(11 arviota)
- 30 - 60 min3,9(76 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
- 30 - 60 min4,3(32 arviota)
- 30 - 60 min2,9(11 arviota)
- 30 - 60 min3,3(45 arviota)
Arvostele resepti
- kotikokki8 vuotta sittenOikein hyvä ja helppo piirakka! Vähän muokkasin reseptiä lisäämällä mm. tomaattia. Tätä tehty jo useampi kerta tarjottavaksi vieraille ja aina on kehuttu!