Feta-pinaattipasteijatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-pinaattipasteijat

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
Valmiista lehtitaikinasta leivot nopeasti herkulliset pasteijat. Kasvispasteijat täytetään fetalla ja pinaatilla.

    Ainekset

    12 kpl
    1 pkt (500 g)
     
    tai

    Täyte

    1 pkt (200 g)
     
    tai
    1 ps (150 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1/2 tl
     
    kuivattua minttua
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    ripaus
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai
     
    (seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 156 kJ / 276 kcal
    Rasva
    19 g
    josta tyydyttynyttä
    8,8 g
    Hiilihydraatit
    17,8 g
    josta sokereita
    0,4 g
    Proteiini
    8,4 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Levitä lehtitaikinalevyt pöydälle sulamaan. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä ylimääräinen neste pois.

    Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta neliön sivut kevyesti vedellä ja taita neliöt kolmion muotoisiksi pasteijoiksi. Ummista reunat haarukalla painelemalla.

    Voitele pasteijat munalla ja pistele ne haarukalla. (Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä). Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
      Hinta 3,65/kpl
      18,25/kg
    • Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
      Hinta 0,45/kpl
      3,00/kg
    • Pirkka pinjansiemen 100g
      Hinta 4,79/kpl
      47,90/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (183 arviota)

    • Leipuri
      2 kuukautta sitten
      Kuulostaa oudolta, että pakastetaikinasta leivottuja tuotteita ei voisi pakastaa??
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      Leipuri, kiitos kommentista. Paistetut pasteijat voi halutessaan pakastaa.
    • Kiusaus
      4 kuukautta sitten
      Hyviä olivat, mutta reunojen painelu ei pitänyt niitä kiinni. Reseptiin kannattaa siis lisätä haarukalla ilmareikien pistely!
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      Fetahyypiö, ohjeessa käytetään pakastetaikinaa, joten emme suosittele uudelleen pakastusta. Pasteijat säilyvät jääkaapissa suljetussa rasiassa muutamia päiviä.
    • Fetahyypiö
      11 kuukautta sitten
      Tuli todella hyviä. Voiko ylimääräiset pasteijat pistää pakkaseen?
    • Herkkupasteijat
      1 vuosi sitten
      Itse muokkasin reseptiä hieman ja tuli tosi hyviä. Paistoin aluksi yhden pienen sipulin ja valkosipulikynnen pannulla ja sitten lisäsin pinaatin. Annoin jäähtyä, jonka jälkeen lisäsin fetan. Käytin myllyn paras lehtitaikinaa, jossa on 8kpl levyjä joten täytettä ei jäänyt yli. Paistoin 15min alatasolla ja 5min yhden tason ylempänä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Emmi, reunat saattavat kohotessaan aueta hieman sivuista, mutta ne kannattaa painella hyvin tiiviisti haarukalla ja myös pistellä pasteijat, jotta reunat pysyisivät paremmin kiinni paistamisen aikana.
    • Emmi
      1 vuosi sitten
      Hyviä tuli, kiitos reseptistä ☀️tein myös hieman vähemmän täytettä kommenttien perusteella ja jäi vähän ylikin. En vaan saa reunoja pysymään kiinni, vaikka haarukalla painelin, olisiko tähän jotain vinkkiä ... ?
    • Suvi
      2 vuotta sitten
      Tästä on tullut luottotesepti, mutta pienellä korjauksella: laitan täytteitä 1/3 vähemmän TAI laitan feta-juustoa ja pinaattia vain puoli purkkia/-pussia. Jos puolitan ohjeen näin, niin täyte voi jäädä hieman vajaan oloiseksi, joten saatan lisätä fetaa hieman yli puolipurkkia. Täyte riittää silloin mainiosti kymmeneen pasteijaan. Mausteita laitan näppituntumalla, mutta yleensä kaneli ja minttu jäävät kokonaan pois. Minttu voi maistua turhan voimakkaasti läpi. Mutta kokonaisuutena suosittelen reseptiä. Pasteijat maistuvat hyvin jääkaappikylminäkin. :)
    • Pee
      4 vuotta sitten
      Ihanat ainekset ja hyvä maku! Täytteen määrä 12 kappaleeseen oli ihan liikaa, vaikka reseptin mukaan teki. Piiraita oli vaikea saada kiinni ja täytettä pursusi melko lailla. Ainakin 1/3 vähemmän täytettä olisi passeli.