Feta-pinaattipasteijat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
Valmiista lehtitaikinasta leivot nopeasti herkulliset pasteijat. Kasvispasteijat täytetään fetalla ja pinaatilla.
Ainekset
12 kpl
1 pkt (500 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1 pkt (200 g) | tai |
1 ps (150 g) | tai |
2 rkl | tai |
1/2 tl | kuivattua minttua tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
ripaus | tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
(seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä tai |
Valmistus
alle 30 min
Levitä lehtitaikinalevyt pöydälle sulamaan. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä ylimääräinen neste pois.
Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta neliön sivut kevyesti vedellä ja taita neliöt kolmion muotoisiksi pasteijoiksi. Ummista reunat haarukalla painelemalla.
Voitele pasteijat munalla ja pistele ne haarukalla. (Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä). Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(72 arviota)
- yli 60 min4,2(23 arviota)
- 30 - 60 min4,6(57 arviota)
- 30 - 60 min4,1(112 arviota)
- alle 30 min3,9(18 arviota)
- alle 30 min3,2(69 arviota)
- alle 30 min4,5(2 arviota)
- alle 30 min4,0(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (165 arviota)
- Suvi1 vuosi sittenTästä on tullut luottotesepti, mutta pienellä korjauksella: laitan täytteitä 1/3 vähemmän TAI laitan feta-juustoa ja pinaattia vain puoli purkkia/-pussia. Jos puolitan ohjeen näin, niin täyte voi jäädä hieman vajaan oloiseksi, joten saatan lisätä fetaa hieman yli puolipurkkia. Täyte riittää silloin mainiosti kymmeneen pasteijaan. Mausteita laitan näppituntumalla, mutta yleensä kaneli ja minttu jäävät kokonaan pois. Minttu voi maistua turhan voimakkaasti läpi. Mutta kokonaisuutena suosittelen reseptiä. Pasteijat maistuvat hyvin jääkaappikylminäkin. :)
- Pee3 vuotta sittenIhanat ainekset ja hyvä maku! Täytteen määrä 12 kappaleeseen oli ihan liikaa, vaikka reseptin mukaan teki. Piiraita oli vaikea saada kiinni ja täytettä pursusi melko lailla. Ainakin 1/3 vähemmän täytettä olisi passeli.