Feta-pinaattipasteijat
Valmiista lehtitaikinasta leivot nopeasti herkulliset pasteijat. Kasvispasteijat täytetään fetalla ja pinaatilla. Tämäkin resepti vain n. 0,35€/annos*.
12 kplalle 30 min270 kcal / 100 g
Ainekset
12 kpl
- 1pkt(500 g)Pirkka lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1ps(150 g)Pirkka hienonnettua pinaattia (pakaste)
- 1/2tlkuivattua minttua
- 1/2tlmustapippuria
- ripausPirkka kanelia
Voiteluun
- 1kananmuna
- (seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Valmistus
alle 30 min- Levitä lehtitaikinalevyt pöydälle sulamaan. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta neliön sivut kevyesti vedellä ja taita neliöt kolmion muotoisiksi pasteijoiksi. Ummista reunat haarukalla painelemalla.
- Voitele pasteijat munalla ja pistele ne haarukalla. (Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä). Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 8,22 g
- Hiilihydraatteja16,9 g
- Rasvaa19,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tästä on tullut luottotesepti, mutta pienellä korjauksella: laitan täytteitä 1/3 vähemmän TAI laitan feta-juustoa ja pinaattia vain puoli purkkia/-pussia. Jos puolitan ohjeen näin, niin täyte voi jäädä hieman vajaan oloiseksi, joten saatan lisätä fetaa hieman yli puolipurkkia. Täyte riittää silloin mainiosti kymmeneen pasteijaan. Mausteita laitan näppituntumalla, mutta yleensä kaneli ja minttu jäävät kokonaan pois. Minttu voi maistua turhan voimakkaasti läpi. Mutta kokonaisuutena suosittelen reseptiä. Pasteijat maistuvat hyvin jääkaappikylminäkin. :)
Ihanat ainekset ja hyvä maku! Täytteen määrä 12 kappaleeseen oli ihan liikaa, vaikka reseptin mukaan teki. Piiraita oli vaikea saada kiinni ja täytettä pursusi melko lailla. Ainakin 1/3 vähemmän täytettä olisi passeli.