Feta-pinaattipasteijat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
Valmiista lehtitaikinasta leivot nopeasti herkulliset pasteijat. Kasvispasteijat täytetään fetalla ja pinaatilla.
Ainekset
12 kpl
- 1 pkt (500 g) Pirkka lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
- 1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1 ps (150 g) Pirkka hienonnettua pinaattia (pakaste)
- 2 rkl Pirkka pinjansiemeniä
- 1/2 tl kuivattua minttua
- 1/2 tl mustapippuria
- ripaus Pirkka kanelia
Voiteluun
- 1 kananmuna
- (seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Ravintosisältö
- Energia1 156 kJ / 276 kcal
- Rasva19 g
- josta tyydyttynyttä8,8 g
- Hiilihydraatit17,8 g
- josta sokereita0,4 g
- Proteiini8,4 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Levitä lehtitaikinalevyt pöydälle sulamaan. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle ruokalusikallinen täytettä. Kostuta neliön sivut kevyesti vedellä ja taita neliöt kolmion muotoisiksi pasteijoiksi. Ummista reunat haarukalla painelemalla.
- Voitele pasteijat munalla ja pistele ne haarukalla. (Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä). Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka lehtitaikinalevyt 6kpl/500g pakasteHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Plussa-etu −17 %Pirkka Parhaat fetajuusto 200gPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakasteHinta 0,40/kpl2,67/kg
- Pirkka pinjansiemen 100gHinta 4,79/kpl47,90/kg
- Meira Minttu 8g tölkkiHinta 1,35/kpl168,75/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38gEtuhinta 1,00/kpl26,32/kgnorm. 1,99/kpl (52,37/kg)
- Myllyn Paras lehtitaikina palmuöljytön 5kpl/500g pakasteHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Myllyn Paras Lehtitaikina 8kpl/500 g pakastetaikina margariiniHinta 1,85/kpl3,70/kg
- Mevgal aito kreikkalainen laktoositon fetajuusto PDO 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Fontana Feta 200g laktoositonHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Pysyvästi edullinenApetit kotimainen pinaatti 150g pakasteHinta 1,15/kpl7,67/kg
- Plussa-etuEarth Control Pinjansiemenet 30gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl99,67/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
- Salliselta pinjansiemen 100gHinta 4,99/kpl49,90/kg
- Santa Maria Minttu, purkki 9gEtuhinta 1,00/kpl111,11/kgnorm. 1,69/kpl (187,78/kg)
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Salliselta Seesaminsiemen 400gHinta 3,69/kpl9,23/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(106 arviota)
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- 30 - 60 min3,8(5 arviota)
- 30 - 60 min4,5(71 arviota)
- alle 30 min3,7(33 arviota)
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- alle 30 min4,1(155 arviota)
- alle 30 min4,6(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (190 arviota)
- Leipuri1 vuosi sittenKuulostaa oudolta, että pakastetaikinasta leivottuja tuotteita ei voisi pakastaa??
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri, kiitos kommentista. Paistetut pasteijat voi halutessaan pakastaa.
- Kiusaus1 vuosi sittenHyviä olivat, mutta reunojen painelu ei pitänyt niitä kiinni. Reseptiin kannattaa siis lisätä haarukalla ilmareikien pistely!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenFetahyypiö, ohjeessa käytetään pakastetaikinaa, joten emme suosittele uudelleen pakastusta. Pasteijat säilyvät jääkaapissa suljetussa rasiassa muutamia päiviä.
- Fetahyypiö1 vuosi sittenTuli todella hyviä. Voiko ylimääräiset pasteijat pistää pakkaseen?
- Herkkupasteijat2 vuotta sittenItse muokkasin reseptiä hieman ja tuli tosi hyviä. Paistoin aluksi yhden pienen sipulin ja valkosipulikynnen pannulla ja sitten lisäsin pinaatin. Annoin jäähtyä, jonka jälkeen lisäsin fetan. Käytin myllyn paras lehtitaikinaa, jossa on 8kpl levyjä joten täytettä ei jäänyt yli. Paistoin 15min alatasolla ja 5min yhden tason ylempänä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenEmmi, reunat saattavat kohotessaan aueta hieman sivuista, mutta ne kannattaa painella hyvin tiiviisti haarukalla ja myös pistellä pasteijat, jotta reunat pysyisivät paremmin kiinni paistamisen aikana.
- Emmi2 vuotta sittenHyviä tuli, kiitos reseptistä ☀️tein myös hieman vähemmän täytettä kommenttien perusteella ja jäi vähän ylikin. En vaan saa reunoja pysymään kiinni, vaikka haarukalla painelin, olisiko tähän jotain vinkkiä ... ?
- Suvi3 vuotta sittenTästä on tullut luottotesepti, mutta pienellä korjauksella: laitan täytteitä 1/3 vähemmän TAI laitan feta-juustoa ja pinaattia vain puoli purkkia/-pussia. Jos puolitan ohjeen näin, niin täyte voi jäädä hieman vajaan oloiseksi, joten saatan lisätä fetaa hieman yli puolipurkkia. Täyte riittää silloin mainiosti kymmeneen pasteijaan. Mausteita laitan näppituntumalla, mutta yleensä kaneli ja minttu jäävät kokonaan pois. Minttu voi maistua turhan voimakkaasti läpi. Mutta kokonaisuutena suosittelen reseptiä. Pasteijat maistuvat hyvin jääkaappikylminäkin. :)
- Pee5 vuotta sittenIhanat ainekset ja hyvä maku! Täytteen määrä 12 kappaleeseen oli ihan liikaa, vaikka reseptin mukaan teki. Piiraita oli vaikea saada kiinni ja täytettä pursusi melko lailla. Ainakin 1/3 vähemmän täytettä olisi passeli.