• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosuklaavaahto

Samettinen valkosuklaavaahto saa raikkautta jogurtista. Tarjoa hedelmien tai marjojen kanssa. Resepti vain noin 0,45 €/annos*.
Valkosuklaavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 290 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 100gPirkka valkoista leivontasuklaata
    • 2dlPirkka turkkilaista jogurttia
    • ripauskardemummaa

Lisäksi

    • hedelmiä tai marjoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti ja halutessasi kardemumma.
  2. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Tarjoa hedelmien tai marjojen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit annostella seoksen annosmaljoihin, hyydyttää jääkaapissa ja tarjota ilman vaahdottamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia2,98 g
  • Hiilihydraatteja16,2 g
  • Rasvaa23,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2