Marja-vaniljapiirasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marja-vaniljapiiras

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Marja-vaniljapiiras on tartaletti-tyylinen juhlava marjapiirakka, jossa on rapea murotaikinapohja, Creme Patissiere -vaniljakreemitäyte sekä runsaasti tuoreita marjoja.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8–10 annosta
150 g
 
tai
3 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
kylmää vettä
tai

Vaniljakreemi

5 dl
 
täysmaitoa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
6
 
keltuaista
tai
3/4 dl
 
maizenaa
tai
1
 
vaniljatanko
tai
25 g
 
voita
tai

Pinnalle

1 rs (125 g)
 
tai
1 rs (125 g)
 
tai
100 g
 
tuoreita mansikoita
tai
 
syötäviä kukkia
tai

Ravintosisältö

Energia
888 kJ / 213 kcal
Rasva
10,4 g
josta tyydyttynyttä
6,2 g
Hiilihydraatit
24,5 g
josta sokereita
14,4 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nypi taikinan kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.

Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja noin vuoan reunojen puoliväliin. Tasoita reunat. Pistele pohja haarukalla. Tue taikinan reunat sisäpuolelta kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä paiston ajan.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja kauniin värinen. Tarkkaile, ettei pohja ruskistu liikaa. Irrota pohja vuoasta jäähtymään ritilän päälle.

Mittaa maito, sokeri, keltuaiset ja maizena pinnoitettuun kattilaan. Sekoita tasaiseksi muovisella kierrevatkaimella. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pikkulusikalla kattilaan. Lisää myös vaniljatanko kattilaan.

Kuumenna seosta kokoajan kierrevatkaimella sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia ja paksuuntua, sekoita vielä hetki ja nosta tämän jälkeen pois liedeltä. Poista vaniljatangot kreemistä ja sekoita lopuksi joukkoon voi. Siivilöi tarvittaessa.

Siirrä hieman jäähtynyt vaniljakreemi kulhoon ja peitä pinta kelmulla, jotta siihen ei muodostu kuorta. Voit myös laittaa kreemin pursotinpussiin. Jäähdytä vaniljakreemi jääkaapissa.

Nosta piirakkapohja tarjoilulautaselle. Täytä vaniljakreemillä ja koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.

Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Pirkka pensasmustikka 125g
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 2,79/kpl
    22,32/kg
  • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
    Hinta 3,49/kpl
  • Mansikka 250g Suomi 1lk
    Hinta 6,99/kpl
    27,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (34 arviota)

  • Minna
    8 tuntia sitten
    Voiko käyttää valmista kreemi?
  • Kesäleipuri
    11 kuukautta sitten
    Voiko taikinan tehdä edellispäivänä jääkaappiin vai vaikuttaako koostumukseen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Kesäleipuri, taikinan voi tehdä edeltävänä päivänä ja halutessaan paistaa valmiiksi.
  • leipuri02
    1 vuosi sitten
    Voisikohan tuota vaniljakreemiä korvata jollakin valmiilla tuotteella?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    leipuri02, marja-vaniljapiiras on testattu K-koekeittiössä reseptissä ohjeistetulla vaniljakreemillä. Voit toki halutessasi kokeilla esimerkiksi valmista vaniljakreemiä huomioiden että tällöin täytteen koostumus voi jäädä löysemmäksi, mitä olisi tarkoitus.