Marja-vaniljapiiras
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Marja-vaniljapiiras on tartaletti-tyylinen juhlava marjapiirakka, jossa on rapea murotaikinapohja, Creme Patissiere -vaniljakreemitäyte sekä runsaasti tuoreita marjoja.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8–10 annosta
150 g | tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | kylmää vettä tai |
Vaniljakreemi | |
---|---|
5 dl | täysmaitoa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
6 | keltuaista tai |
3/4 dl | maizenaa tai |
1 | vaniljatanko tai |
25 g | voita tai |
Pinnalle | |
1 rs (125 g) | tai |
1 rs (125 g) | tai |
100 g | tuoreita mansikoita tai |
syötäviä kukkia tai |
Ravintosisältö
Energia | 888 kJ / 213 kcal |
Rasva | 10,4 g |
josta tyydyttynyttä | 6,2 g |
Hiilihydraatit | 24,5 g |
josta sokereita | 14,4 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nypi taikinan kuivat aineet huoneenlämpöisen voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.
Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja noin vuoan reunojen puoliväliin. Tasoita reunat. Pistele pohja haarukalla. Tue taikinan reunat sisäpuolelta kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, jotta reunat pysyvät ylhäällä paiston ajan.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja kauniin värinen. Tarkkaile, ettei pohja ruskistu liikaa. Irrota pohja vuoasta jäähtymään ritilän päälle.
Mittaa maito, sokeri, keltuaiset ja maizena pinnoitettuun kattilaan. Sekoita tasaiseksi muovisella kierrevatkaimella. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pikkulusikalla kattilaan. Lisää myös vaniljatanko kattilaan.
Kuumenna seosta kokoajan kierrevatkaimella sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia ja paksuuntua, sekoita vielä hetki ja nosta tämän jälkeen pois liedeltä. Poista vaniljatangot kreemistä ja sekoita lopuksi joukkoon voi. Siivilöi tarvittaessa.
Siirrä hieman jäähtynyt vaniljakreemi kulhoon ja peitä pinta kelmulla, jotta siihen ei muodostu kuorta. Voit myös laittaa kreemin pursotinpussiin. Jäähdytä vaniljakreemi jääkaapissa.
Nosta piirakkapohja tarjoilulautaselle. Täytä vaniljakreemillä ja koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.
Jäljelle jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka pensasmustikka 125gHinta 1,99/kpl15,92/kg
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 3,09/kpl24,72/kg
- Järvikylä Orvokki rasia 20 kplHinta 3,29/kpl
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Oz Blu Premium pensasmustikka 200gHinta 4,95/kpl24,75/kg
- Pirkka marjaduo vadelma/pensasmustikka 250g 1 lkHinta 7,29/kpl29,16/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka mansikka 400g 1lkHinta 5,99/kpl14,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(187 arviota)
- 30 - 60 min4,2(34 arviota)
- alle 15 min3,8(42 arviota)
- yli 60 min4,1(38 arviota)
- 30 - 60 min3,7(106 arviota)
- yli 60 min3,9(302 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- yli 60 min3,4(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (49 arviota)
- Sanna3 kuukautta sittenHerkullinen piirakka, joka on aika helppo tehdä. Tarkkana pitää vain olla, ettei paista liikaa. Silloin pohjasta tulee liian kova.
- Marjo6 kuukautta sittenHei! Voiko tehdä piirakkavuokaan?
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenMarjo, resepti on valitettavasti testattu ainoastaan irtopohjavuoassa. Piiras on todennäköisesti mahdolista tehdä myös tavallisessa piirakkavuossa, mutta lopputulos ei välttämättä ole samanlainen eli tarteletti-tyyppinen. Piirakkavuoan materiaali voi vaikuttaa hieman pohjan paistumiseen ja pohjan saaminen pois piirakkavuoasta voi olla haastavaa.
- Minna7 kuukautta sittenVoiko käyttää valmista kreemi?
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenMinna, täytteeseen voi halutessaan käyttää myös valmista kreemiä.
- Kesäleipuri1 vuosi sittenVoiko taikinan tehdä edellispäivänä jääkaappiin vai vaikuttaako koostumukseen?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKesäleipuri, taikinan voi tehdä edeltävänä päivänä ja halutessaan paistaa valmiiksi.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenleipuri02, marja-vaniljapiiras on testattu K-koekeittiössä reseptissä ohjeistetulla vaniljakreemillä. Voit toki halutessasi kokeilla esimerkiksi valmista vaniljakreemiä huomioiden että tällöin täytteen koostumus voi jäädä löysemmäksi, mitä olisi tarkoitus.
- leipuri022 vuotta sittenVoisikohan tuota vaniljakreemiä korvata jollakin valmiilla tuotteella?