5 nopeaa lounasta mukaan

5 nopeaa lounasta mukaan

Päivitetty 22.11.2017

Nopeakin lounas voi olla hyvä ja ravitseva. Poimi parhaat ideat maittaviin take-away-ruokailuihin.

1. Mehevä tonnikalawrap

Tonnikalawrap
Valmista superhelppo tonnikalawrap valmiiseen tortillaan. Tuorejuusto tekee kääreestä mehukkaan ja vihannekset antavat silauksen raikkautta. Kääri rullalle ja pakkaa folioon tai voipaperiin.

2. Ruokaisa couscous-salaatti

Couscous-salaatti
Couscous-salaatti on loistava lounas, sillä se pitää hyvin nälkää. Keitä couscous, paloittele vihannekset ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta ainakin raikkaalla korianterilla ja kirpeällä sitruunamehulla. Valmista vielä kermaviilikastike. Jos valkosipuli epäilyttää työlounaalla, korvaa se valkosipulin makuisella yrtillä, karhunlaukalla.

3. Perunasalaatti tähteistä

Perunasalaatti
Itse tehty perunasalaatti on helppo ja ruokaisa eväs. Pilko illalliselta jääneet perunat, hulauta joukkoon oliiviöljyä ja kruunaa koko komeus kapriksilla. Voilà!

4. Helppo täytetty patonki

Täytetty patonki
Täytetty patonki on ehkä maailman helpoin take-away-lounas. Halkaise patonki ja laita väliin mielitäytteitäsi. Jos haluat raikkaan vaihtoehdon, kokeile juustoa, melonia ja rucolaa. Jos taas mielit ruokaisaa versiota, valitse esimerkiksi kanaa ja vihanneksia tai kalaa ja kasviksia.

5. Tortilla boksissa

Tortilla boksissa
Tämä meksikolaishenkinen tortilla boksissa kulkee kätevässä lounasrasiassa. Taittele tortilla rasiaan ja laita jauheliha-papukastike sille tarkoitettuun lokeroon. Kokeile myös kasvistäytettä. Lusikoi lounas suoraan boksista!