Popcorn on pop
Päivitetty 21.3.2019Paitsi että popcorn on leffaillan naposteltavien kuningas, sopii se myös moniin makeisiin ja suolaisiin herkkuihin ja ruokiin. Kattilassa kasviöljyssä valmistettu popcorn on herkutteluun myös esimerkiksi perunalastuja huomattavasti kevyempi vaihtoehto. Poppareihin saa helposti myös lisää potkua tai enemmän makua, kun ne maustaa eri tavoin!
Popcornit kattilassa
Mikropopcorn on kaikille tuttu herkku, mutta kannattaa tuumata myös popcornin valmistusta kattilassa perinteiseen tyyliin! Varaa popcornien valmistukseen reilun kokoinen, vähintään kolmen litran kannellinen kattila. Lisäksi tarvitset popcornjyviä ja öljyä – esimerkiksi rypsiöljy, oliiviöljy ja voi käyvät.
Laita öljy lämpenemään kattilaan, lisää joukkoon muutama jyvä testiksi ja laita kansi päälle. Kun testijyvät poksahtavat, öljy on sopivan lämpöistä. Ota kattila pois levyltä, kaada popcornin jyvät öljyn joukkoon ja peitä kannella. Kun ensimmäiset jyvät alkavat paukahdella, siirrä kattila takaisin keskilämpöiselle liedelle. Heiluta kattilaa hieman liedellä, kunnes jyvät poksahtelevat enää noin 1-2 sekunnin välein.
Kaada valmiit popcornit kulhoon ja mausta haluamallasi tavalla. Saat helposti uutta makua popcorneihin valmistamalla ne kookosöljyssä. Mausta popparit ripauksella suolaa.
Näin maustat popcornit
Lisää ripaus potkua popcorneihin maustamalla ne meksikolaistyyliin limellä ja chilillä tai italialaisittain raastetulla parmesaanilla. Tulisempaan makuun sopivat chili-kanelipoppikset, jotka maustetaan nimensä mukaan chilihiutaleilla, kanelilla, vaahterasiirapilla ja cayennepippurilla.
Suklaan ystävät hurmataan sulatetulla tummalla suklaalla tai valkosuklaalla kuorrutetuilla popcorneilla. Kannattaa kokeilla myös minttusuklaan maustamia popcorneja. Hauskat karkkipopcornit syntyvät kun ripottelet suklaan päälle vielä värikkäitä strösseleitä. Näin saat veikeät tarjoilut vaikkapa lastenkutsuille! Katso alta reseptit!
Lime-chilipopcornit
3 rkl öljyä
1,5 tl suolaa
1 tl kuminaa
0,5 tl chilijauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl raastettua limen kuorta
tuoretta limemehua
Sekoita suola, kumina, chilijauhe ja mustapippuri pienessä astiassa. Lisää vuorotellen
mausteseosta ja oliiviöljyä popcornien joukkoon samalla sekoittaen varovasti. Viimeistele pirskottamalla limemehua ja ripottelemalla raastettua limen kuorta popcornien joukkoon.
Parmesan-popcornit
1 dl Pirkka Parmigiano Reggiano -juustoa hienoksi raastettuna
4 rkl öljyä tai voita
Kaada öljy tai voi kuumien popcornien päälle laakeassa kulhossa ja kääntele nopeasti
joukkoon raastettu juusto.
Suklaapopcornit
200 g tummaa tai valkosuklaata sulatettuna
ripaus suolaa
Sulata suklaa vesihauteessa. Suolaa popcornit kevyesti. Kaada popcornit suklaan sekaan ja sekoita niin, että suklaa tarttuu popcorneihin. Levitä kuorrutetut popcornit kovettumaan leivinpaperin päälle.
Popcornit leivonnassa ja ruoanlaitossa
Popcorn sopii todella hyvin leivontaan. Kokeile esimerkiksi popcornsuklaacookieita. Nämä rapeat ja makeat suklaacookiet saavat vivahteen popcornin makua popcornin makuisesta maitosuklaasta. Popcornista syntyy myös makea pizza! Rocky road -leivoksen tapaan valmistuvassa pizzassa popcornit sekoitetaan sulatetun suklaan, vaahtokarkkien ja suolapähkinöiden kanssa ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle.
Suolaisiakaan ruokia ei kannata unohtaa. Kokeile esimerkiksi suolalla ja yrteillä maustettuja poppareita keiton päällä krutonkien asemasta.