Piparipopcornit
Piparkakkutaikinalta maistuvat joulupopcornit vievät kielen mennessään. Noin 0,45€/annos.*
- n. 3 litraa
- alle 15 min
Ainekset
n. 3 litraa
- 1 1/2dlPirkka popcorn maissinjyviä
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 100gPirkka voita
- 2dlfariinisokeria
- 1tlPirkka piparkakkumaustetta
Valmistus
alle 15 min- Valitse iso kattila (vähintään 3 l). Kaada maissinjyvät ja öljy kattilaan. Ravistele.
- Kuumenna täydellä teholla kannella peitettynä. Ravistele kattilaa valmistuksen aikana. Pienennä lämpöä ja seuraa jyvien poksahtelua. Kun poksahtelu vähenee siirrä kattila liedeltä. Varo kuumaa höyryä avatessasi kattilan kantta.
- Mausta popcornit suolalla ja kaada ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri ja kuumenna seos kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon piparkakkumauste.
- Valuta seos popcornien päälle ja sekoita. Anna popcornien jäähtyä hetki. Tarjoa heti ja syö saman päivän aikana, sillä popcornit pehmenevät säilytyksessä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi