Suolakuoressa kypsennetty kala
Suolakuoren sisään piilotettu kala on illanistujaisten näyttävä tarjottava. Kokonainen kala kypsyy meheväksi suolakuoren alla.
Kokonainen perattu kirjolohi sopii hyvin suolakuoressa kypsennettäväksi. Suolan suurta määrää ei kannata pelästyä – oikein valmistettuna kalasta tulee maukasta ja mehevää.
Huuhdo kala ja pyyhi sen pinta talouspaperilla.
Hienonna fenkoli ja viipaloi sitruuna ja täytä niillä kalan vatsa.
Muotoile foliosta pellin päälle soikea, kalanmallinen alusta. Ripottele keskelle parin sentin kerros merisuolaa ja nosta kala suolan päälle. Levitä kalan päälle kauttaaltaan parin sentin suolakerros.
Rypistä folio tiiviisti kalan ympärille, jotta suola peittää myös kalan kyljet. Kalan on tarkoitus hautautua kokonaan suolan alle. Pirskottele lopuksi päälle hieman vettä, jotta suola kovettuu kuoreksi.
Paista kalaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia painokiloa kohden – eli kaksikiloista kirjolohta tulee paistaa 50 minuuttia. Ota kala uunista ja anna sen vetäytyä suolakuoren alla vartti.
Irrota suolakuori rikkomatta kalan nahkaa. Nosta kala tarjoiluvadille ja poista nahka.
Katso resepti: Kokonainen uunilohi suolakuoressa