• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kokonainen siika uunissa

Uunissa kypsennettävät kokonaiset siiat on helppo kalaruoka. N. 2,90 €/annos.
Kokonainen siika uunissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 99,2 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2(à n. 600 g)siikaa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1sitruuna
    • 1ruukkutimjamia
    • oliiviöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna.
  2. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjaminoksia ja sitruunaviipaleita. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös kypsentää kalan paistopussissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,2 kcal415 kJ
  • Proteiinia15,3 g
  • Hiilihydraatteja1,48 g
  • Rasvaa3,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille21
  • K-Kuluttajapalvelu29.8.2016

    Hei Kari! Kyllä, reseptiin käytetään suomustettua siikaa.

  • Kari29.8.2016

    Hei, Suomustetaanko siika ollenkaan?

  • K-Kuluttajapalvelu15.8.2016

    Hei Tarja! Tsatsikia ei kannata laittaa uuniin, sillä sen rakenne voi muuttua rakeiseksi kuumennettaessa. Tsatsiki on parhaimmillaan raikkaana, kylmänä kastikkeena, ja suosittelemme tarjoilemaan sen uunissa paistetun kalan kanssa sellaisenaan. Mikäli haluat tehdä kalan lisukkeeksi gratiinia, kannattaa gratiini mielummin valmistaa käyttäen maitoa, juustoa, jauhoja ja rasvaa. Ks. esimerkiksi kukkakaaligratiinin resepti täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kukkakaaligratiini

  • Tarja12.8.2016

    Voiko tatsikia käyttää gratinin valmistuksessa " välikastikkerna" (siis pitää uunissa ???