Kokonainen siika uunissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunissa kypsennettävät kokonaiset siiat on helppo kalaruoka.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (à n. 600 g) | siikaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 | sitruuna tai |
1 ruukku | timjamia tai |
oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 372 kJ / 89 kcal |
Rasva | 1,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 0,2 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 16,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna.
Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjaminoksia ja sitruunaviipaleita. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.
Vinkki! Voit myös kypsentää kalan paistopussissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Siika tuore SuomiHinta 29,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
- 30 - 60 min3,2(10 arviota)
- yli 60 min4,1(41 arviota)
- 30 - 60 min3,6(11 arviota)
- 30 - 60 min3,7(3 arviota)
- 30 - 60 min4,0(45 arviota)
- yli 60 min4,0(53 arviota)
- 30 - 60 min4,0(136 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (89 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMuuttamaan resepti, kiitos huomiostasi. Välitän sen tiedoksi reseptin tekijöille, jotta voimme muokata reseptiämme.
- Muuttamaan resepti4 vuotta sittenKannattaisiko jo reseptissä mainita suomustamisesta? Nimim. viilleltyä kalaa suomustanut
- Jussi mainio5 vuotta sittenErittäin hyvän oloista ruokaa kyllä maistuisi täytyy kokkeilla hyvin pitkälti 😊
- Johanna6 vuotta sittenHyvä ohje, kokeilen kohta
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Kari! Kyllä, reseptiin käytetään suomustettua siikaa.
- Kari8 vuotta sittenHei, Suomustetaanko siika ollenkaan?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Tarja! Tsatsikia ei kannata laittaa uuniin, sillä sen rakenne voi muuttua rakeiseksi kuumennettaessa. Tsatsiki on parhaimmillaan raikkaana, kylmänä kastikkeena, ja suosittelemme tarjoilemaan sen uunissa paistetun kalan kanssa sellaisenaan. Mikäli haluat tehdä kalan lisukkeeksi gratiinia, kannattaa gratiini mielummin valmistaa käyttäen maitoa, juustoa, jauhoja ja rasvaa. Ks. esimerkiksi kukkakaaligratiinin resepti täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kukkakaaligratiini
- Tarja8 vuotta sittenVoiko tatsikia käyttää gratinin valmistuksessa " välikastikkerna" (siis pitää uunissa ???