Kokonainen siika uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonainen siika uunissa

Uunissa kypsennettävät kokonaiset siiat on helppo kalaruoka. N. 2,90 €/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 99,2 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2(à n. 600 g)siikaa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1sitruuna
    • 1ruukkutimjamia
    • oliiviöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna.
  2. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjaminoksia ja sitruunaviipaleita. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös kypsentää kalan paistopussissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,2 kcal415 kJ
  • Proteiinia 15,3 g
  • Hiilihydraatteja1,48 g
  • Rasvaa3,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Siika tuore Suomi
    Siika tuore Suomi
    14,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,49/kpl2,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna Primofiori 500g
    Sitruuna Primofiori 500g
    1,00/kpl2,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 52 arvostelua
  • Jussi mainio 25.3.2019

    Erittäin hyvän oloista ruokaa kyllä maistuisi täytyy kokkeilla hyvin pitkälti 😊

  • Johanna4.10.2018

    Hyvä ohje, kokeilen kohta

  • K-Kuluttajapalvelu29.8.2016

    Hei Kari! Kyllä, reseptiin käytetään suomustettua siikaa.

  • Kari29.8.2016

    Hei, Suomustetaanko siika ollenkaan?

  • K-Kuluttajapalvelu15.8.2016

    Hei Tarja! Tsatsikia ei kannata laittaa uuniin, sillä sen rakenne voi muuttua rakeiseksi kuumennettaessa. Tsatsiki on parhaimmillaan raikkaana, kylmänä kastikkeena, ja suosittelemme tarjoilemaan sen uunissa paistetun kalan kanssa sellaisenaan. Mikäli haluat tehdä kalan lisukkeeksi gratiinia, kannattaa gratiini mielummin valmistaa käyttäen maitoa, juustoa, jauhoja ja rasvaa. Ks. esimerkiksi kukkakaaligratiinin resepti täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kukkakaaligratiini

  • Tarja12.8.2016

    Voiko tatsikia käyttää gratinin valmistuksessa " välikastikkerna" (siis pitää uunissa ???