Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kokonainen siika uunissaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonainen siika uunissa

Uunissa kypsennettävät kokonaiset siiat on helppo kalaruoka. N. 2,90 €/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 99,2 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2(à n. 600 g)siikaa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1sitruuna
    • 1ruukkutimjamia
    • oliiviöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna.
  2. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjaminoksia ja sitruunaviipaleita. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös kypsentää kalan paistopussissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,2 kcal415 kJ
  • Proteiinia 15,3 g
  • Hiilihydraatteja1,48 g
  • Rasvaa3,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Siika tuore Suomi
    Siika tuore Suomi
    16,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,72/kpl4,29/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Neito rypsiöljy 500ml
    Neito rypsiöljy 500ml
    3,59/kpl7,18/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 50 arvostelua
  • Jussi mainio 25.3.2019

    Erittäin hyvän oloista ruokaa kyllä maistuisi täytyy kokkeilla hyvin pitkälti 😊

  • Johanna4.10.2018

    Hyvä ohje, kokeilen kohta

  • K-Kuluttajapalvelu29.8.2016

    Hei Kari! Kyllä, reseptiin käytetään suomustettua siikaa.

  • Kari29.8.2016

    Hei, Suomustetaanko siika ollenkaan?

  • K-Kuluttajapalvelu15.8.2016

    Hei Tarja! Tsatsikia ei kannata laittaa uuniin, sillä sen rakenne voi muuttua rakeiseksi kuumennettaessa. Tsatsiki on parhaimmillaan raikkaana, kylmänä kastikkeena, ja suosittelemme tarjoilemaan sen uunissa paistetun kalan kanssa sellaisenaan. Mikäli haluat tehdä kalan lisukkeeksi gratiinia, kannattaa gratiini mielummin valmistaa käyttäen maitoa, juustoa, jauhoja ja rasvaa. Ks. esimerkiksi kukkakaaligratiinin resepti täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kukkakaaligratiini

  • Tarja12.8.2016

    Voiko tatsikia käyttää gratinin valmistuksessa " välikastikkerna" (siis pitää uunissa ???