Kokonainen siika uunissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunissa kypsennettävät kokonaiset siiat on helppo kalaruoka.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (à n. 600 g) | siikaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 | sitruuna tai |
1 ruukku | timjamia tai |
oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 372 kJ / 89 kcal |
Rasva | 1,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 0,2 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 16,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna.
Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjaminoksia ja sitruunaviipaleita. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.
Vinkki! Voit myös kypsentää kalan paistopussissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,55/kpl22,20/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 17,70/kpl17,70/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 5,55/kpl22,20/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(10 arviota)
- 30 - 60 min3,7(3 arviota)
- 30 - 60 min3,0(123 arviota)
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- 30 - 60 min3,7(13 arviota)
- yli 60 min4,6(30 arviota)
- 30 - 60 min3,3(33 arviota)
- 30 - 60 min4,2(67 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (84 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMuuttamaan resepti, kiitos huomiostasi. Välitän sen tiedoksi reseptin tekijöille, jotta voimme muokata reseptiämme.
- Muuttamaan resepti3 vuotta sittenKannattaisiko jo reseptissä mainita suomustamisesta? Nimim. viilleltyä kalaa suomustanut
- Jussi mainio4 vuotta sittenErittäin hyvän oloista ruokaa kyllä maistuisi täytyy kokkeilla hyvin pitkälti 😊
- Johanna5 vuotta sittenHyvä ohje, kokeilen kohta
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Kari! Kyllä, reseptiin käytetään suomustettua siikaa.
- Kari7 vuotta sittenHei, Suomustetaanko siika ollenkaan?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Tarja! Tsatsikia ei kannata laittaa uuniin, sillä sen rakenne voi muuttua rakeiseksi kuumennettaessa. Tsatsiki on parhaimmillaan raikkaana, kylmänä kastikkeena, ja suosittelemme tarjoilemaan sen uunissa paistetun kalan kanssa sellaisenaan. Mikäli haluat tehdä kalan lisukkeeksi gratiinia, kannattaa gratiini mielummin valmistaa käyttäen maitoa, juustoa, jauhoja ja rasvaa. Ks. esimerkiksi kukkakaaligratiinin resepti täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kukkakaaligratiini
- Tarja7 vuotta sittenVoiko tatsikia käyttää gratinin valmistuksessa " välikastikkerna" (siis pitää uunissa ???