Kokonainen siika uunissa
Uunissa kypsennettävät kokonaiset siiat on helppo kalaruoka. N. 2,90 €/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 99,2 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 2(à n. 600 g)siikaa
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1sitruuna
- 1ruukkutimjamia
- oliiviöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna.
- Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjaminoksia ja sitruunaviipaleita. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös kypsentää kalan paistopussissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 99,2 kcal415 kJ
- Proteiinia 15,3 g
- Hiilihydraatteja1,48 g
- Rasvaa3,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kannattaisiko jo reseptissä mainita suomustamisesta? Nimim. viilleltyä kalaa suomustanut
Muuttamaan resepti, kiitos huomiostasi. Välitän sen tiedoksi reseptin tekijöille, jotta voimme muokata reseptiämme.
Erittäin hyvän oloista ruokaa kyllä maistuisi täytyy kokkeilla hyvin pitkälti 😊
Hyvä ohje, kokeilen kohta
Hei Kari! Kyllä, reseptiin käytetään suomustettua siikaa.
Hei, Suomustetaanko siika ollenkaan?
Hei Tarja! Tsatsikia ei kannata laittaa uuniin, sillä sen rakenne voi muuttua rakeiseksi kuumennettaessa. Tsatsiki on parhaimmillaan raikkaana, kylmänä kastikkeena, ja suosittelemme tarjoilemaan sen uunissa paistetun kalan kanssa sellaisenaan. Mikäli haluat tehdä kalan lisukkeeksi gratiinia, kannattaa gratiini mielummin valmistaa käyttäen maitoa, juustoa, jauhoja ja rasvaa. Ks. esimerkiksi kukkakaaligratiinin resepti täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kukkakaaligratiini
Voiko tatsikia käyttää gratinin valmistuksessa " välikastikkerna" (siis pitää uunissa ???