• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kokonainen uunilohi suolakuoressa

Kokonainen kirjolohi säilyy suolakuoren sisässä erityisen mehevänä. Kokeile myös kokonaisella siialla.
Kokonainen uunilohi suolakuoressa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 415 kcal / annos (200g)

Ainekset

8 annosta
    • 1(n. 2 kg)kokonainen kirjolohi perattuna
    • 1/2(100 g)fenkoli
    • 1/2sitruunaa
    • vahvaa alumiinifoliota
    • n. 2kgkarkeaa merisuolaa

Kermaviilikastike

Lisäksi

    • K-Menu merisuolaa
    • Pirkka alumiinifoliota

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhdo kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Hienonna fenkoli ja viipaloi sitruuna. Täytä niillä kalan vatsa.
  2. Muotoile foliosta soikea alusta pellin päälle. Ripottele folion keskelle noin 2 cm:n kerros merisuolaa ja nosta kala suolan päälle. Levitä kalan päälle vielä noin 2 cm:n kerros suolaa. Rypistä folio tiiviisti kalan reunoille, jotta suola peittää myös kalan kyljet. Kalan pitää hautautua kokonaan suolan alle. Pirskottele suolan päälle hieman vettä, jotta suola kovettuu helpommin kuoreksi.
  3. Paista kalaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia/kilo. Ota kala uunista ja anna vetäytyä suolakuoren alla noin 15 minuuttia.
  4. Irrota suolakuori kalasta rikkomatta kalan nahkaa. Nosta kala tarjoiluvadille ja vedä nahka pois. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 415 kcal1 740 kJ
  • Proteiinia41 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua