Kokonainen uunilohi
Uunissa kypsennetty lohi valmistuu näppärästi. Kokonainen kala on näyttävä tarjottava arkeen ja juhlaan. Sitruuna ja tilli kruunaavat lohen pinnan! Noin 3,50€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1 1/2 kg)kokonainen kirjolohi perattuna
- 1 1/2tlsuolaa
- 1(75 g)pieni luomusitruuna
- 1/4tlmustapippuria
- 3/4ruukkuaPirkka tilliä
Tilli-jogurttikastike
- 1/4ruukkuaPirkka tilliä hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2rklsitruunanmehua
Lisäksi
- sitruunalohkoja
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kidukset irti saksilla, mikäli niitä ei ole vielä poistettu. Kuivaa kala talouspaperilla sisältä ja päältä. Ripottele kalan sisälle 1 tl suolaa. Ripottele loput suolasta kalan päälle. Rouhi pinnalle pippuria.
- Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Tee kalan pintaan viillot ja laita sitruunat viiltoihin. Revi tilliä pienemmäksi. Laita loput sitruunaviipaleista ja tilli kalan vatsaan.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa kalan koosta riippuen 40-45 minuuttia. Mikäli kalan selkäevä irtoaa vetäessä helposti kala on kypsää.
- Sekoita tilli-jogurttikastikkeen ainekset kulhossa. Tarjoa kala kastikkeen, perunamuusin ja sitruunalohkojen kanssa.
Tiesitkö että...
Halutessasi voit leikata pään pois. Jos kalaa jää yli, poista nahka ja ruodot ja pakasta annospusseissa. Pakastetusta lohesta saat valmistettua nopeasti esimerkiksi lohipastaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Turhaan mainostattette tarjouksia kun aina on loppu tuotteet mistä valmistaa!!