Hyppää sisältöön
Uunituoreet karjalanpiirakat itse rypyttäen

Uunituoreet karjalanpiirakat itse rypyttäen

Julkaistu 3.5.2018

Rapean rukiinen kuori ja pehmeä riisipuurotäyte. Karjalanpiirakoiden valmistaminen vaatii vaivannäköä ja sorminäppäryyttä, mutta uunituore ja tuoksuva piiras palkitsee tekijänsä.

Aloita karjalanpiirakoiden tekeminen riisipuuron valmistamisella. Anna puuron hautua kypsäksi.

Valmista kuoritaikina: sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot.

kuoritaikinan_valmistus

Leivo taikinasta tasapaksu tanko.

leivo_taikinasta_tanko

Jaa taikinatanko kahteenkymmeneen yhtä suureen palaan.

jaa_taikina_osiin

Pyörittele taikinapalat sileiksi palloiksi. Litistä pallot. Käytä apunasi ruisjauhoja, jottei taikina jää kiinni työtasoon.

pyorittele_taikina_palloiksi

Kauli taikina mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi.

kauli_taikina

Lusikoi piirakanpohjille puolisentoista ruokalusikallista riisipuurotäytettä.

lusikoi_tayte

Käännä piirakan reunat täytteen päälle ja ummista piirakat sormilla rypyttäen. Älä välitä, vaikkei piirakoista tulisikaan ensi yrittämällä muotovalioita.

kaanna_reunat

Asettele piirakat pellille ja paista niitä mahdollisimman kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia.

paista

Sivele valmiit piirakat voisulalla.

voisula

Karjalanpiirakkareseptin kokonaisuudessaan löydät tästä.