Uunituoreet karjalanpiirakat itse rypyttäen
Julkaistu 3.5.2018Rapean rukiinen kuori ja pehmeä riisipuurotäyte. Karjalanpiirakoiden valmistaminen vaatii vaivannäköä ja sorminäppäryyttä, mutta uunituore ja tuoksuva piiras palkitsee tekijänsä.
Aloita karjalanpiirakoiden tekeminen riisipuuron valmistamisella. Anna puuron hautua kypsäksi.
Valmista kuoritaikina: sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot.
Leivo taikinasta tasapaksu tanko.
Jaa taikinatanko kahteenkymmeneen yhtä suureen palaan.
Pyörittele taikinapalat sileiksi palloiksi. Litistä pallot. Käytä apunasi ruisjauhoja, jottei taikina jää kiinni työtasoon.
Kauli taikina mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi.
Lusikoi piirakanpohjille puolisentoista ruokalusikallista riisipuurotäytettä.
Käännä piirakan reunat täytteen päälle ja ummista piirakat sormilla rypyttäen. Älä välitä, vaikkei piirakoista tulisikaan ensi yrittämällä muotovalioita.
Asettele piirakat pellille ja paista niitä mahdollisimman kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia.
Sivele valmiit piirakat voisulalla.
Karjalanpiirakkareseptin kokonaisuudessaan löydät tästä.